Zo richt je je kamer optimaal in

Wonen

Ben je van plan om je kamer opnieuw in te richten? Of ga je verbouwen? Het indelen van je kamer kan best lastig zijn en zo zijn er best wel wat dingen waar je rekening mee moet houden met het inrichten van je kamer. Denk bijvoorbeeld aan het licht, de verhoudingen, de vormen etc. Maar hoe richt je je kamer nou zo optimaal mogelijk in? 

De ruimte bepalen

Als eerst ga je natuurlijk de ruimte bepalen. De eerste stap is dus dat je goed gaat meten en even in kaart gaat brengen waar de ruimtes zitten. Zo kan je een goede indeling maken voor je kamer. Wanneer je alles een beetje hebt uitgetekend ga je kijken waar er veel ruimte zit zodat je daar je bed kan plaatsen. Als je een wat kleinere kamer hebt is het handig om een prioriteitenlijstje te maken zodat je weet dat de belangrijkste dingen wel in je kamer komen te staan.

Bergruimte goed indelen

Wanneer je alle ruimtes goed in beeld hebt en je hebt al een idee waar je je bed wil gaan plaatsen komen de bergruimtes naar voren. De eerste prioriteit is bij de meeste mensen een kast. Het is vervelend dat een kast zoveel ruimte in beslag neemt en daarom is het soms lastig om deze een goede plek te geven. Een kast kopen heeft daarom geen zin als je niet goed hebt gemeten. Wanneer je een kleine kamer hebt is het verstandig om elke nuttige ruimte te benutten. Denk hier bijvoorbeeld aan een plank boven je deur. Deze ruimte gebruik je hoogstwaarschijnlijk toch niet en kan extra ruimte bieden. Als je nou echt een kleine kamer hebt kan je er ook voor kiezen om je bed te verhogen zodat je onder je bed veel spullen kwijt kunt. 

Bureau 

Een bureau is ook vaak onmisbaar in een kamer. Probeer je bureau altijd vlakbij lichtinval te zetten dit werkt namelijk erg fijn. Zorg er ook voor dat er genoeg lichtinval is zodat je kamer groter lijkt. Als je een erg kleine kamer hebt kan je er voor kiezen om je bureau in een kast te verwerken. Waardoor je kast boven je bureau doorloopt. Zo bespaar je een hoop ruimte. 

Geef een antwoord