Zijn stapelbedden een goed idee?

Wonen

Hier zijn de voor- en nadelen van stapelbedden die je zullen helpen beslissen of ze de juiste keuze zijn. Kinderkamers zijn vaak klein maar ze moeten zeer functioneel zijn om in meubels, zoals bedden, studeertafels, kledingkasten, boekenkasten en speelgoedplanken te passen. Om de ruimte te optimalieren, zijn stapelbedden een populaire optie geworden voor jonge broers en zussen die dezelfde slaapkamer delen. Deze bedden zijn verkrijgbaar in verschillende speelse designthema’s en kleuren die de kinderkamer eeuwig vrolijk maken; ze zien er niet alleen schattig uit, aar creëren moeiteloos een avontuurlijke zone waar de kleintjes dol op zijn.  Dit maakt het essentieel om de sterke punten en tekortkomingen van stapelbedden af te wegen voordat je er een aanschaft voor de slaapkamer van jouw kinderen.

Pro: ideaal voor kleine slaapkamers

Stapelbedden zijn een geweldige manier om meer ruimt te creëren. Aangezien beide bedden verticaal met elkaar zijn verbonden, wordt de ruimte die wordt ingenomen door twee bedden gelijk aan de ruimte die wordt ingenomen door één bed.

Pro: Ideaal voor opslag en planken

De meeste stapelbedden zorgen voor slim gebruik van de ruimte. Goed ontworpen stapelbedden worden geleverd met veel georganiseerde opslag, zoals lades onder het onderste stapelbedden, planken voor speelgoed, mini-kledingkasten en trappen.

Pro: Kinderen krijgen wat privéruimte

Een ander voordeel van een stapelbed is dat het een kleine privéruimte biedt voor elk kind in een gedeelde slaapkamer.

Con: Veiligheidsproblemen

  • Het ondersteuningsframe van het stapelbed moet in multiplex worden vervaardigd, zodat het bed zeer duurzaam, veilig, sterk en stabiel is.
  • Zorg ervoor dat de positie van het bed niet erg dicht bij een plafondventilator of licht is om letsel te voorkomen. Bovendien mag het niet direct in de buurt van een airconditioning zijn, anders zal het kind tijdens het slapen erg koud aanvoelen.
  • Om veiligheidsredenen moet je ervoor zorgen dat er een vangrail op het bovenste stapelbed is om te voorkomen dat het kind tijdens het slapen uitvalt.
  • Het is raadzaam om te kiezen voor comfortabele treden in plaats van ladders om het stapelbed op en neer te klimmen, omdat de kans groot is dat een slaperig kind midden in de nacht van de ladder valt als het naar de wasruimte moet bijvoorbeeld.

Geef een antwoord