Waarom een drinkfontein voor je kat kopen?

Wonen

In tegenstelling tot kraanwater in een bak, wordt de waterbron van de kat regelmatig ontlucht en gefilterd. Dit betekent dat het frisser en aantrekkelijker is en uw kat kan stimuleren om meer te drinken.

De waterbronnen voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Ze bestaan ​​meestal uit kunststof, roestvrij staal of keramiek. Plastic producten zijn over het algemeen goedkoper, maar minder hygiënisch.

Een drinkfontein kat is er in verschillende uitvoeringen, sommige gericht op vorm en andere op functie, terwijl de beste beide zijn.

Waarom een ​​kattenfontein gebruiken?

Voor veel katten is er tegenwoordig een gevaarlijke puzzel als het gaat om hydratatie.

De voorouders van onze katten woonden in droge omgevingen en hadden geen gelegenheid om regelmatig te drinken. In plaats daarvan haalden ze het grootste deel van de vloeistof uit hun prooi. Terwijl katten uit het verleden hun dorst hebben gecombineerd met een vochtarme levende prooi, voeden veel van de hedendaagse katten zich met droog voedsel. Hoewel hun interesse in water niet is veranderd, geldt dat ook voor hun dieet. Vergelijk het watergehalte van 6-10% droogvoer met het watergehalte van 70%, dat voorkomt in de natuurlijke prooi van katten.

Dit gebrek aan interesse in water en een vochtarm dieet kan tot uitdroging leiden.

Hier is hoe kattenwaterfonteinen van pas komen.

Kattenwaterbronnen zijn een aantrekkelijk alternatief voor containers met stilstaand water. We kunnen het opnieuw zien vanuit een historisch of evolutionair perspectief. In de natuur is stromend water vaak koeler dan in een staand zwembad, waardoor het aantrekkelijker is voor wilde katten.

Katten zijn de afgelopen tienduizend jaar niet zoveel veranderd; ze drinken nog steeds graag vers belucht water.

Een waterfontein kan uw kat inspireren om meer water te drinken, wat het risico op uitdroging en gerelateerde gezondheidsproblemen zoals nierfalen en urinewegaandoeningen vermindert.

Naast het feit dat uw kat wordt aangemoedigd om meer te drinken, vermindert de constante beweging van het water de ophoping van bacteriën. Samen met de ingebouwde filtersystemen in hoogwaardige fonteinen, zult u minder tijd besteden aan het vervangen van de watervoorziening van uw kat en het schoonmaken van de container. Kattenwaterfonteinen zijn er in verschillende afwerkingen en kunnen een mooie aanvulling zijn op de esthetiek van uw huis.

Hoe weet u of uw kat dol zal zijn op een waterfontein

  • Uw kat drinkt zelden uit de bak, maar speelt en drinkt graag het water dat uit de kraan druppelt.
  • Je kat drinkt uit de badkamer. Hoewel het toiletwater onder sommige aspecten misschien vuiler lijkt, is het ook frisser dan het water dat op de waterbak van uw kat zat.
  • Uw kat drinkt pas direct na het vullen van de bak water – dit delicate gedrag geeft aan dat ze klaar zijn voor een upgrade.

Geef een antwoord