Waar moet je op letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering?

Wonen

Met een inboedelverzekering verzekert u alle losse eigendommen in uw woning tegen schade of diefstal, zoals je bank, tafel, kleding, speelgoed en meer. Spullen die aan je huis zijn bevestigd, zoals de keuken, worden gedekt door een opstalverzekering. Een opstalverzekering is een van die verzekeringen die je nodig hebt bij het kopen van een woning. Als je een hypotheek hebt, is dat zelfs verplicht. Dit geldt niet voor uw inboedel, u dient deze apart te verzekeren.

Dekking

U kunt meestal kiezen tussen basisdekking en allriskdekking. Basisdekking vergoedt kosten die ontstaan ​​door bijvoorbeeld waterschade, brand, diefstal of inbraak. Allriskdekking is uitgebreider en compenseert meestal alle schade die wordt opgelopen in huis. De allrisk premie is vaak iets hoger. Heeft u thuis kinderen? Dan is het zeker het overwegen waard!

De dekking van een inboedelverzekering is afhankelijk van de verzekeraar. Lees en vergelijk daarom altijd de termen. Inboedelverzekeringen vergelijken levert vaak goede besparingen op. Een inboedelverzekering behoort tot de maandelijks of jaarlijkse terugkerende kosten, dus hier kunt u veel op besparen.

U hoeft niet alles te weten om te kunnen vergelijken. Op het internet zijn er veel websites te vinden om verschillende verzekeraars te vergelijken. Binnen enkele minuten zet u tientallen verzekeraars naast elkaar en kiest u de verzekering met de beste voorwaarden tegen de laagste premie. Het enige wat van je verwacht wordt is om een ​​paar simpele vragen te beantwoorden. Hierna zoekt de website alles op over de verschillende verzekeringen die passen bij jouw situatie en vergelijkt ze met elkaar.

Dierbare spullen

Heeft u thuis dure schilderijen of decoraties? Of andere spullen van waarde? Deze spullen zijn niet altijd gedekt door een inboedelverzekering. Hiervoor kunt u een aparte verzekering afsluiten.

Hoe wordt de waarde van de inboedel bepaald?

Vaak wordt de inhoudswaarde bepaald met behulp van een inboedelwaardemeter. Daarbij kunnen postcode, huisnummer en inkomen kunnen ook onderdeel zijn van de schatting. Er zijn ook verzekeraars die standaard een groot bedrag verzekeren zonder andere informatie te gebruiken. Het bepalen van de juiste kosten van verzekeringsinhoud is belangrijk om onderverzekering te voorkomen. Bent u onderverzekerd, dan krijgt u niet het volledige schadebedrag vergoed.

Geef een antwoord