Train je kat om een kattenluik te gebruiken

Wonen

Uw kat binnen en buiten laten als en wanneer het wil, zijn eigen portier zijn kan een behoorlijk veeleisende taak zijn, vooral als ze besluiten dat ze elke dag om 4 uur ’s nachts willen binnenkomen. Dus als je een kat hebt die naar buiten gaat, heb je misschien besloten om een ​​kattenluik te kopen, zodat je kat zichzelf naar binnen en naar buiten kan laten zoals hij wil.

Zodra u uw kattenluik heeft gekocht, moet u uw kat trainen in het gebruik ervan.

Laat je kat het kattenluik inspecteren

Laat uw kat, net voordat u het kattenluik installeert, het inspecteren, zodat ze vertrouwd kunnen raken met het zicht en de geur ervan. Laat ze zoveel tijd nemen als ze nodig hebben, omdat dit hen kan helpen een positieve associatie op te bouwen met het kattenluik.

Zet het kattenluik open

Om uw kat te leren het kattenluik te gebruiken, moet u de deur vastplakken of steunen of de klep volledig verwijderen. Als ze naar buiten kunnen kijken, zijn ze waarschijnlijk geïntrigeerd en onderzoeken ze waarschijnlijk hun nieuwe deur.

Je kat aanmoedigen om door het kattenluik te gaan

Gebruik hun favoriete lekkernijen om uw kat door de flap te lokken. Dit kan uw kat aanmoedigen om door het kattenluik te gaan, waardoor het gemakkelijker wordt om ze te leren. Als eten niet werkt, probeer dan hun favoriete speeltje te gebruiken of plaats hun voerbak aan de andere kant van de flap.

Als ze eenmaal weten dat ze door het kattenluik kunnen bewegen, wil je ze helpen te leren hoe ze het luik zelf kunnen openen. Je kunt de flap iets openhouden met een snoepje of speelgoed aan de andere kant, zodat ze worden aangemoedigd om hun hoofd of poot te gebruiken om door te duwen.

Als u de flap niet zelf open kunt houden, kunt u een pin op de flap plaatsen om deze voldoende te openen zodat ze de andere kant kunnen zien.

Zodra ze dit onder de knie hebben, zou je de flap volledig moeten kunnen sluiten, en sommige katten hebben misschien nog wat aanmoediging nodig om de flap te gebruiken, terwijl andere katten er zeker van zijn dat ze er zonder lokaas doorheen gaan.

Geef niet op! Volharding leidt tot succes

Laat je niet verleiden om op te geven als het niet zo goed gaat als je dacht dat het zou doen, het herhalen van deze acties zal je helpen naar succes. Lof en traktaties helpen hen alleen bij hun training en duwen uw kat nooit door het kattenluik, omdat dit uw kat bang maakt en ervoor kan zorgen dat ze bang zijn voor de deur.

Met veel geduld, beloningen en doorzettingsvermogen zal uw kat binnenkort een kattenluik expert zijn.

Geef een antwoord