Tips voor het kiezen van de perfecte hoeksalon

Wonen

Zoals al het andere in dit tijdperk van eindeloze keuze, lijken er oneindig veel opties te zijn als het gaat om het kiezen van een hoeksalon. Je denkt misschien dat je precies weet wat je wilt, maar als je eenmaal een winkel binnenloopt of online door afbeeldingen bladert, kunnen de stijlen, vormen en aanpassingsalternatieven overweldigend worden. Bespaar jezelf de tijd, het geld en het berouw van potentiële kopers en gebruik deze tips om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat je wilt (en wat je nodig hebt!) Voordat je op jacht gaat.

#1 Overweeg eerst de maat.

Als je een grotere woonkamer hebt, moet je beslissen hoeveel van de woonkamer je wilt dat jouw hoeksalon vult. Wil je andere hoeksalons of stoelen toevoegen? Wil je een salontafel? Dan past een eenvoudige sofa of een lichte L-vorm waarschijnlijk het best. Als u op zoek bent naar hoeksalon bank die het middelpunt van uw woonkamer zal zijn, zoek dan naar rondere bankvormen die wat meer ruimte innemen en veel zitplaatsen bieden.

Als je een kleine woonkamer hebt, is de kans groot dat je een kleinere bank nodig hebt. Met minder ruimte zal elke bank of bank in de schijnwerpers staan, dus het is belangrijk om iets te kiezen dat praktisch is, maar ook een sterk ontwerp heeft dat de rest van de ruimte draagt ​​en aanvult.

#2 Bepaal precies hoe de bank zal worden geplaatst

Het succesvol organiseren van een woonruimte begint met het analyseren van je levensstijl. Wat doe je het meest in die ruimte? Vind je het leuk om voor de tv te ontspannen? Zorg ervoor dat jouw hoeksalon in die richting staat. Ben je dol op het hosten van game- of wijnavonden? Maak een halve cirkel (of zelfs een volledige cirkel) rond een centrale tafel.

Gebruikt jouw gezin de woonkamer om te loungen, te ontspannen en te lezen? Omring jouw bank met stoelen en kussens om meerdere zitgedeeltes te creëren waar je individueel of als een grote groep van kunt genieten. Bedenk goed wat zal passen in de woonkamer als je hoeksalon gaat kopen en denk dan ook meteen over na wat je kan doen om dan die meerdere zitgedeeltes te creëren.

#3 Bepaal welke vorm het beste bij de kamer past.

Nu je de functie van je bank hebt bepaald, is het tijd om uit te zoeken welke vorm hem zal helpen dat doel te bereiken. Een schone L-vorm is geweldig voor open ruimtes die moeten worden verdeeld – zoals het scheiden van de woonkamer van de eetkamer.

Een rondere vorm is iets gunstiger voor een kleinere ruimte die bedoeld is als verzamelplaats voor groepen mensen, maar kan ook perfect zijn voor een mediaruimte.

Als u meer stoelen en tafels in uw woonkamer wilt plaatsen, kan een chaise longue of een bedbank een goed alternatief zijn voor een traditionele bank. Het biedt nog steeds zitplaatsen voor meerdere mensen, maar is compact en kan werken als een meer geavanceerde versie van de futon.

Geef een antwoord