Raamdecoratie plaatsen in de keuken

Wonen

Gordijnen zijn de perfecte oplossing voor privacy in huis. Zo ook in de keuken. In verband met de functie van de ruimte zijn er echter een paar extra punten waar rekening mee gehouden moet worden. In deze blog hebben we een aantal mogelijkheden voor de keuken voor je op een rijtje gezet.

Gordijnen in de keuken

Naast hun mooie uitstraling, zijn gordijnen ook erg praktisch. De keuken is een plek waar volop wordt geleefd. Of je nu een viersterrenmaaltijd kookt of gewoon een ei bakt; spatten is bijna onvermijdelijk. Je hebt al snel te maken met stoom, vuil, vet en vocht.

Kies daarom gordijnen die bestand zijn tegen deze omstandigheden. Het is belangrijk dat ze vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze moeten ook op alle soorten ramen passen; grote en kleine ramen en draai- en kiepramen.

Geschikte raamdecoratie voor in de keuken

Nu zijn er gelukkig veel verschillende opties voor de keuken. Voor alle interieur stijlen is er wel een mogelijkheid. De gordijnen kunnen voor het keukenraam of bij de keukendeur worden opgehangen. Afhankelijk van uw situatie is er altijd een passende oplossing. We hebben een aantal opties voor je.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn vanwege hun eenvoud een goede keuze voor de keuken. Deze bestaat uit twee lagen stof die langs elkaar kunnen worden bewogen. Het is mogelijk om een transparant rolgordijn te kopen. Hierdoor komt er toch nog wat licht binnen en is het niet helemaal donker. Ook kun je eer eentje nemen met een transparante laag en een dichte laag. Zo bepaal je eenvoudig het niveau van licht en privacy in de woning.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in drie verschillende typen; aluminium, hout en PVC. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Alleen bij hout moet je opletten dat je een droge doek gebruikt. Voor aluminium en PVC kan een licht vochtige doek worden gebruikt. U kunt de jaloezieën kantelen om licht buiten te houden of juist meer licht binnen krijgen. Als je op zoek bent naar houten jaloezieën, dan raad ik de houten jaloezieën van Veneta.com aan. Deze zijn van goede kwaliteit en zijn niet te duur. Een echte aanrader dus!

Plisségordijn

Een plisségordijn is een gordijn met een plooi in de stof. Dit type gordijn is verkrijgbaar met transparante of lichtdoorschijnende stof. Er is ook een dubbel plisségordijn met donkere stof voor nog meer privacy. Met een plisségordijn kun je ook een witte achterkant krijgen voor een isolerend effect. Hierdoor blijft het koel als de zon eropstaat.

Geef een antwoord