Ligbedden – Hoe jij de juiste voor jou kiest

Wonen

Met gemiddeld 300 dagen zon per jaar is Ibiza de ideale plek om bruin te worden en te ontspannen in de zon. Er zijn maar weinig dingen die ons helpen om de zomer in ons huis optimaal te benutten, en een daarvan is een comfortabele ligbed of een grote, gezellige zonnebank. Het paradigma van zomerontspanning is dat het aanbod van dit type tuinmeubilair zo breed is, dat je misschien niet weet waar je je onderzoek moet beginnen … Hoe kies je de beste materialen, design en decoratieve stijl?

In dit bericht analyseren we de voor- en nadelen van dit soort structuren, materialen en stijlen, zodat je je comfortabele plek kunt vinden om in de zon weg te sluimeren.

Structuur – vast of gevouwen?

Als ruimte geen probleem is, hebben ligbedden tuin met vaste structuren verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze steviger dan de modellen met meerdere plooien. Bovendien zijn ze groter en over het algemeen comfortabeler – vaste ligstoelen en ligbedden zijn tegenwoordig ontworpen voor maximaal comfort en bieden veel verstelbare posities. Het grootste nadeel is dat ze, eenmaal geplaatst, meer moeite kunnen kosten als je later besluit dat je ze door jouw huis of tuin wilt verplaatsen.

Materialen – hout, natuurlijke vezels, synthetische vezels of aluminium?

Wat houten tuinmeubilair betreft, is het belangrijk om modellen te kiezen die zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen die bestand zijn tegen de werking van de zon en vocht. Teakhout, met gecertificeerde oorsprong om de duurzaamheid te garanderen, is de meest geschikte optie vanwege zijn tropische herkomst: zacht aanvoelend en extreem duurzaam. Een alternatief voor teak is acaciahout, omdat het zeer goed bestand is tegen de aantasting door schimmels en vuil. De belangrijkste nadelen zijn de hogere kosten van meubelen van teak of acaciahout in vergelijking met andere soorten houten meubels en het constante onderhoud dat nodig is om het hout te verduurzamen – hoewel teak of acacia een onderhoudsarm hout is, moet het toch elk jaar worden geolied of gepolijst of om het jaar.

Natuurlijke vezels als rieten, rotan of bamboestok zijn erg populair vanwege hun goede weerstand tegen de zon en vochtigheid. Een ander kenmerk van natuurlijke fibrer is de veelzijdigheid, die het mogelijk maakt om perfecte stukken te creëren om ze te integreren in rustieke en landelijke omgevingen, maar ook met een vleugje etnische en exotische stijl. Het grootste nadeel van deze materialen is dat ze stof en vuil ophopen op hun gevlochten oppervlak.

Synthetische vezels, in staat om op een zeer realistische manier de natuurlijke vezels na te bootsen, maar met betere prestaties wat betreft sterkte en onderhoudsgemak. Er worden veel denominaties gegeven aan deze vlechten op basis van polyethyleen, cellulose en andere harsen, die bestand zijn tegen de meest ongunstige weersomstandigheden en ongewijzigd blijven. De afwerkingen die kunnen worden verkregen met de synthetische vezels zijn talrijk en variëren van de meest moderne ontwerpen tot de absolute klassiekers, met afwerkingen in neutrale kleuren of in levendige paletten waarmee je volledig op maat gemaakte meubels kunt maken.

Als je op zoek bent naar een lichte, duurzame en weerbestendige optie, dan is een aluminium structuur het antwoord. Met afwerkingen die zowel gepolijst als getint kunnen worden en zelfs in verschillende kleuren geverfd, kunt je met dit metaal zeer lichte stukken maken en daardoor gemakkelijk van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Aluminium levert ook geen corrosieproblemen op door de werking van water en vereist zeer weinig onderhoud.

Geef een antwoord