Jouw laminaat verzorgen

Diversen, Wonen

In principe is laminaat heel makkelijk schoon te maken, veel makkelijker dan de meeste andere vloeren. Het onderhouden van laminaat is echter wel essentieel om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Het dweilen van een laminaat vloer

Voordat je gaat dweilen is het belangrijk om altijd eerst te stofzuigen. Na het stofzuigen kan je gaan dweilen maar let op! Wring de dweil altijd eerst goed uit voor je hem gebruikt, als je dit niet doet kan het laminaat te vochtig worden. Laminaat dat te vochtig is kan omhoog komen en hierdoor onherstelbaar beschadigd raken. Dweil dus met zo min mogelijk water.

Pas op met reinigers

Om het laminaat echt goed schoon te krijgen moet er ook een reiniger worden gebruikt. Gebruik bij het schoonmaken van het laminaat geen allesreiniger of andere zeep maar gebruik dan laminaatreiniger. Andere schoonmaakmiddelen dan laminaatreiniger kunnen het laminaat beschadigen.

Hardnekkige vlekken

Na verloop van tijd ga je een keer meemaken dat je hardnekkige vuil of vetvlekken op je laminaat hebt. Wanneer hardnekkige vuil of vetvlekken er niet uit komen met normale laminaatreiniger moet je iets anders gaan verzinnen. Op het internet staan tientallen oplossingen voor hardnekkige vlekken op je laminaat zoals het gebruik van aceton, verfverdunner of bakpoeder, veel van deze technieken bieden geen garantie voor een schone vloer en kunnen zelfs uw vloer beschadigen. Om zeker te zijn dat uw vloer schoon wordt en niet beschadigd raakt kan je beter een laminaat krachtreiniger gebruiken. Los 1 liter laminaat krachtreiniger op in een halve emmer (5L) lauw water. Breng dit op met behulp van een goed uitgewrongen dweil of mop. Spoel deze regelmatig goed uit in de gemaakte oplossing. Niet naspoelen of na dweilen en de vloer uit zichzelf laten drogen. Het resultaat is een schone laminaatvloer zonder hardnekkig vuil of vet.

Geef een antwoord