Hoe kies je het juiste ligbed voor jouw tuin?

Wonen

Het is niet altijd van zelfsprekend dat Nederland een mooie zomer heeft. Daarnaast kan het ook nog wel eens zo zijn dat de zon wel schijnt, maar dat het super benauwd is. Dan wil je niet eens buiten zitten en zo snel mogelijk een koele ruimte op zoeken. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar gelukkig zitten er toch steeds vaker hele mooie dagen tussen. Ook al in de lente!

De keuze is reuze

Het is niet altijd even makkelijk om een bepaald type ligbed te kiezen, want er is echt een heel groot aanbod in soorten tuinmeubelen en ook in ligbedden. Waar kijk je dan precies naar en wat wil je dan allemaal weten. Het is altijd belangrijk om jezelf van tevoren goed in te lezen wat jij denkt dat goed bij jouw tuin past, want uiteindelijk ga jij gebruik maken van jouw gekochte ligbed, toch? Waar kan je dan op letten?

  • Vast of een inklapbaar ligbed

Als ruimte geen probleem is, hebben ligbedden met een vaste structuur verschillen voordelen. Ten eerste zijn ze steviger dan de model die je kan opvouwen. Bovendien zijn ze groter en over het algemeen comfortabeler – vaste ligstoelen en ligbedden zijn tegenwoordig ontworpen voor maximaal comfort en bieden veel verstelbare posities. Het grootste nadeel is dat ze, eenmaal geplaatst, meer moeite kunnen kosten als u later besluit dat u ze door uw huis of tuin wilt verplaatsen. Dat is dan weer een voordeel van een ligbed inklapbaar! Die is makkelijk in te klappen en ergens anders neer te zetten. Is ook meestal wat lichter waardoor het dit dan ook gaat.

  • Materiaal: natuurlijke vezels of aluminium

Natuurlijke vezels, zoals rieten, rotan of bamboestok, zijn erg populair vanwege hun goede weerstand tegen de zon en vochtigheid. Een ander kenmerk van natuurlijke fiber is de veelzijdigheid, die het mogelijk maakt om perfecte stukken te creëren om ze te integreren in rustieke en landelijke omgevingen, maar ook met een vleugje etnische en exotische stijl. Het grootste nadeel van deze materialen is dat ze stof en vuil ophopen op hun gevlochten oppervlak.

Als je op zoek bent nar een lichte, duurzame en weerbestendige optie, dan is een aluminium ligstoel het antwoord. Met afwerkingen die zowel gepolijst als getint kunnen worden en zelfs in verschillende kleuren geverfd, kan je met dit materiaal zeer lichte stukken maken en daardoor gemakkelijk van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Aluminium  levert ook geen corrosieproblemen op door de werking van water en vereist zeer weinig onderhoud.

Geef een antwoord