Hoe jij kan beslissen of een hoogslaper bij jou past

Wonen

Hoogslapers besparen veel ruimte, maar ze zijn int voor elk kind geschikt. Hier zijne en paar belangrijke dingen waarmee je rekening moet houden voordat je een hoogslaper voor jouw kind koopt.

Leeftijd en volwassenheid

Het belang van leeftijd kan niet genoeg benadrukt worden: het is niet veilig voor een kind onder de zes jaar om een hoogslaper te hebben. Volwassenheid is ook van cruciaal belang – niet alle kinderen ouder dan zes jaar zijn klaar om veilig een hoogslaper te gebruiken. Jouw kind moet kunnen begrijpen dat de bovenkant van een stapelbed of hoogslaper alleen bedoeld is om te slapen en te lezen. Zorg ervoor dat je het goed kan bepalen voor jouw kinderen of zij volwassen genoeg zijn om veilig in een hoogslaper te slapen. Het geeft ons het inzicht om jou te helpen een beslissing te nemen en dienovereenkomstig te plannen.

Plafondhoogte

Zorg ervoor dat je meet hoe hoog jouw plafonds zijn voordat je een stapelbed of hoogslaper overweegt. Het is essentieel om een bepaalde afstand/ruimte aan te houden tussen de bovenkant van het matras en jouw plafond wat betekent dat jouw plafond ongeveer 100 centimeter hoog moet zijn, vier centimeter meer dan een traditioneel plafond. Als het net niet past met een normale hoogslaper, dan zijn er vaak nog aanpassingen mogelijk.

Gebruik behoeften

De ruimte onder een hoogslaper kan het beste worden gebruikt door een bureau. Als jouw kind al een bureau heeft of er een wil die groter is, dan raden we aan de ruimte onder de hoogslaper te gebruiken voor een bank om op te zitten en te lezen. Opslag onder een hoogslaper is geweldig voor veelgebruikte items, omdat het gemakkelijk toegankelijk is voor kinderen van elementaire leeftijd.

Kamer grootte

Hoogslapers zijn geweldige opties voor kleinere kamers. Ze bieden opslag-, speelruimte- en bureauopties aan, samen met mogelijke logeerruimte.

Geef een antwoord