Haal de lente in huis met deze tips

Wonen

De lente komt er aan en het is dan ook tijd om deze in huis te halen. Klaar met alle donkere winterkleuren en hallo tegen vrolijke, lichte lente kleuren. Je voelt je meteen een stuk fijner als je de lente in huis haalt. Met deze tips lees je precies hoe jij jouw huis klaar maakt voor het voorjaar.

Tip 1: Breng licht in je huis

In de winter doen mensen vaak de gordijnen dicht en willen ze een lekker knusse en donkere sfeer in huis. Nu het weer lente wordt is het tijd om alles open te maken. Haal je gordijnen weg en breng het licht in je huis. Een ander leuk idee is gekleurd licht in je huis. Plaats kleine glas in lood raampjes, wat er voor zorgt dat er een regenboog aan gekleurd licht in je huis verschijnt.

Tip 2: Grote schoonmaak

Na het vele binnen zitten in de winter is het tijd voor een grote schoonmaak. Alle plaids en dekens, winter sloffen en kerstfilms mogen terug in de kast. Gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt en haal je lente accessoires uit de kast, zoals bloemenvazen en vrolijke plantjes. Hang vrolijke en gekleurde schilderijtjes aan de muur. Hiermee breng je een echt lente gevoel in je huis.

Tip 3: Accessoires

Een makkelijke manier om de lente in huis te halen is door het gebruik van leuke accessoires. Zo hoef je niet je hele huis te veranderen en veel geld uit te geven. Met mooie verse bloemen in een vaas en leuke nieuwe plantjes in de vensterbank kom je al een heel eind. Verder kun je vrolijk gekleurde kussentjes op de bank leggen en vrolijke tijdschriften op de koffietafel.

Geef een antwoord