Gordijnen op maat, alles kan!

Wonen

Er zijn veel verschillende soorten gordijnen op maat te koop. Qua gordijnen kun je eigenlijk alle kanten op. Je zou kunnen denken aan plooigordijnen, maar ook aan ringgordijnen of wavegordijnen. Ze hebben allemaal weer eigen varianten met een eigen karakter. Het is daarom goed dat je eens op je gemak rond gaat kijken naar wat jij echt mooi vindt. Je wil namelijk dat het bij elkaar past, zeker als je op zoek bent naar gordijnen op maat voor je woonkamer. De basis van je interieur wordt eigenlijk gevormd door de kleur van de muren, vloer en de gordijnen. Daarom is het wel zo mooi als dat bij elkaar aansluit. Ook kun jij de keuze maken dat de gordijnen echt een eye catcher worden van je woning.  

Keuzes gordijnen op maat 

De keuze op vitrages maak je vaak als je wat minder inkijk wil van buiten, de lichtinval van buiten wil behouden en gordijnen op maat wil die voordelig zijn in de aanschaf. Als je gordijnen zoekt die geluid dempen en zorgen voor een gezellige en luchtige sfeer, dan zijn inbetweens een goede optie. Ze zijn ook wat voller dan vitrage. Overgordijnen zijn er om te zorgen voor meer privacy, er zijn ook verduisterende stoffen beschikbaar en je hebt keuze uit diverse kleuren en materialen. Je hebt alvast wat stof om over na te denken, want je kunt alle kanten op met je gordijnen op maat.  

Gordijnen op maat, kleur, materiaal en meer…  

Qua gordijnstoffen kun je ook echt alle kanten op en qua kleur ook. Daarbij kun je denken aan licht doorlatend, maar je hebt ook verduisterend of semi-verduisterend. Ook inbetween en vitrage zijn erg populair. Als je gaat kijken naar de gordijnen op maat en dan naar de materialen waar ze van gemaakt kunnen zijn, tref je ook een grote hoeveelheid aan informatie. Katoen, polyester, linnen, nylon, viscose of acetaat zijn erg bekende materialen. Ook hierbij geldt weer, ga na wat de voor- en nadelen zijn van de materialen, dan kun jij zelf kijken wat er bij jouw woning past. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt, dan wil je uiteraard gordijnen die niet alle haren aantrekken. Daar kan dan ook gericht naar gekeken worden en dan kan je wens snel in vervulling worden gebracht.  

Geef een antwoord