Een slaapkamer in een industriële stijl: zo doe je dat

Wonen

Een van de meest populaire interieurstijlen die nooit uit de mode zal gaan is de industriele interieur. Stoer, robuust en simpel: zo kun je het beste deze interieurstijl beschrijven. Het is de perfecte stijl voor mensen die minimalistisch zijn ingesteld, maar wel van een rauw kantje houden in hun eigen woning. Waarom zou je dit dan dus niet toepassen op jouw slaapkamer, de ruimte waar je het meeste tijd zal doorbrengen in je leven? Niets voor niets breng je grotendeels je tijd door op deze plek, omdat je er immers slaapt en jezelf voorbereidt voor de dag of juist voor de opkomende nachtrust.

Een industriële stijl is dus de perfecte interieur stijl om een fijne sfeer binnen je slaapkamer te creëren. Wij leggen aan jou uit hoe je dit gemakkelijk kan doen.

Kleine zaken zijn van belang

Veel mensen kijken alleen naar de grote lijnen als het gaat om het inrichten van de perfecte, industriële slaapkamer. Het tegendeel bewijst zich! Als je zelf erg minimalistisch bent ingesteld, dan is het juist prettiger om klein te beginnen en op basis daarvan verder te bouwen. Begin dus met enkele simpele accessoires die een industrieel interieur goed benadrukken. Denk hierbij aan spullen van de tweedehands winkels, zoals leuke pronkstukken om op je nachtkast te zetten of op de plank aan de muur.

Een andere kleine detail die veel mensen vergeten zijn deurklinken en handgrepen: deze zijn zeer bepalend voor de uitstraling van je interieur. Retro deurklinken zijn wat speelser dan moderne deurklinken, maar geven net die edge die je nodig hebt voor een industrieel interieur. Als je liever iets simpels wil, kan er ook voor kiezen om een deurbeslag in een effen kleur te nemen. Zwart deurbeslag is perfect voor een industriële slaapkamer, dus deze is natuurlijk onmisbaar. Moeilijk hoef je het dus niet te maken: begin klein, om vervolgens naar de grote elementen van een industriële slaapkamer te gaan.

Geef een antwoord