De meest ongebruikelijke huizen over de hele wereld en hun waanzinnige ontwerpen

Wonen

De wereld zit vol met creatieve geesten die in staat zijn om de manier waarop we huizen bouwen volledig te veranderen. We hebben allemaal weleens een interessant huis zien staat in ons leven, maar deze zijn waarschijnlijk niks bij de krankzinnige huizen die we je nu gaan laten zien. Jij dacht waarschijnlijk dat een loft kopen Nederland al een opgave zou zijn, maar dit is niks vergeleken met het verkrijgen van een bijzonder huis als de onderstaande voorbeelden.

The Seashell House (Mexico-stad)

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om in een zeeschelp te leven, zoals heremietkreeften doen? Nou, we denken dat het wonen in dit huis in Mexico-stad je een aardig goed beeld geeft. Een van de meest opvallende elementen, naast de voor de hand liggende vorm van het huis, is die prachtige muur van gekleurde mozaïeken die een regenboogeffect creëren. Dus als je op zoek bent naar iets bijzonders, vind je in dit ontwerp vast genoeg exterieur en interieur inspiratie voor je wilde plannen!

The Pole House (Australië)

Dit uitzicht is natuurlijk waanzinnig! Daar kunnen we alleen maar van dromen. Het huis kijkt uit over de Great Ocean Road in Australië en profiteert op een zeer ongebruikelijke manier van de locatie en het spectaculaire uitzicht. Er was één uitdaging voor de ontwerpen: er was geen manier om comfortabel toegang te krijgen tot het huis. Om dit probleem op te lossen, bouwden de architecten ook een smalle betonnen brug die het huis met de heuvel verbindt.

Het Keret-huis (Polen)

Je kent deze structuur misschien als ’s werelds dunste huis en met een goede reden, want het is slechts 122 centimeter op het breedste punt. Je vindt dit ongewone bouwwerk in Warschau, Polen, ingeklemd tussen twee bestaande gebouwen. Het huis heeft geen ramen maar is semi-doorschijnend en heeft een wit interieur waardoor het een stuk minder klein aanvoelt dan je zou denken.

Geef een antwoord