4 tips bij het kopen van meubels

Wonen

Heb je de sleutels van je nieuwe woning mogen ontvangen? Dan kan – nadat je alles geschilderd hebt – het inrichten nu beginnen. Het vinden van het juiste meubilair is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om jou door deze zoektocht heen te helpen, geven we je in dit artikel 4 tips. Lees snel verder. 

Meten is weten

Hoe mooi die grote hoekbank ook mag zijn, het kan zijn dat het gewoon niet het juiste formaat is voor jouw woning. Daarom is het goed om eerst te beginnen met het opmeten van jouw ruimtes. Pas als je dat op papier hebt, kun je beslissen welke meubels je meeneemt of nieuw aanschaft. Heb je alles opgemeten? Maak dan een plattegrond op schaal en knip meubels op deze schaal uit, zo kun je op papier al beginnen met passen en meten. 

Kies een interieurstijl die bij je past

Er zijn vele verschillende interieurstijlen. Geen een stijl is verkeerd, behalve als de stijl niet bij je past of er te veel stijlen door elkaar gebruikt worden. Kies één interieurstijl en ga hierop verder. Op deze manier voorkom je dat het een ‘bij elkaar geraapt zooitje’ wordt in jouw huis.

Image: Moderne – Hanglamp – Zwart – 7 lichts – Riva

Maak een kleurenpallet

Naast een bepaalde stijl, zijn ook kleuren erg persoonlijk. Toch is het erg belangrijk dat je weet welk kleurenpalet je thuis wilt gebruiken voordat de meubels binnenkomen. Onze tip: kies een lichte en neutrale kleur voor de muur, vloer en grote elementen. Vervolgens kun je met accessoires een accentkleur aanbrengen. 

Maak een lijstje met goede producten en wensen

Het kost allemaal al genoeg. En zeker wanneer je een hele verbouwing hebt gedaan is het kiezen voor goedkopere meubels aantrekkelijk. Toch raden wij het af. Je hoeft niet alles in één keer aan te schaffen. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar de kwaliteit van het meubilair, voordat je iets aanschaft. Goedkoop is in de meeste gevallen duurkoop. Wil jij heel graag die meubels van Ztahl of lampen van It’s about RoMi? Zet ze dan op je lijstje en koop iedere maand iets om je huis af te maken. 

Wij hopen dat je met deze vier tips de juiste meubels vindt voor jouw woning. Succes en veel plezier! 

Geef een antwoord