Drie voordelen van metaalbewerking met CNC

Hobby, Werk

Hoewel CNC machines in de eerste plaats zijn ontworpen voor het zagen van hout, kunststof en composietmaterialen, kunnen de computergestuurde machines ook worden gebruikt voor metaal verspaning. Dit proces wordt CNC frezen genoemd, het verwijderen van materiaal met behulp van roterende frezen die worden aangestuurd door de CNC router. CNC frezen werd geïntroduceerd ter vervanging van traditionele bewerking, die arbeidsintensiever en langzamer was. 

Bedrijven als Vanschijndelmetaal.nl zien als belangrijkste voordeel van geautomatiseerde metaalbewerking dat het weinig arbeidsintensief is. Andere voordelen van CNC metaalbewerking ten opzichte van de traditionele bewerkingsmethode zijn onder meer: 

Replicatie van hoge kwaliteit 

CNC freesmachines kunnen in korte tijd duizenden identieke onderdelen produceren, een prestatie die onmogelijk is met handmatige draaibanken. CNC machines hoeven alleen maar geprogrammeerd te worden om herhaaldelijk dezelfde snede uit te voeren zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindproduct. Conventionele bewerkingen daarentegen vereisen meer bekwame operators om het gereedschap op de werkruimte te plaatsen, wat tijd en geduld kost.  

Massaproductie 

Handmatige CNC metaalbewerking is ideaal voor producten met een laag volume. Met CNC machines kunnen fabrikanten daarentegen maximale nauwkeurigheid bereiken bij productie in massa. Bovendien zijn ze van hoge kwaliteit en dus bestand tegen slijtage, een veelvoorkomend probleem bij conventionele bewerkingsmethoden. CNC metaalbewerking maakt gebruik van software die zo kan worden opgezet, afhankelijk van de specificaties van het product, dat een ​​gemakkelijke fabricage van uiterst complexe onderdelen mogelijk is. 

Complexe ontwerpen 

CNC  machines kunnen op elk moment worden bijgewerkt en opnieuw geprogrammeerd, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om met veel gemak 2D-, 3D-, 4D- en 5D-onderdelen te produceren. Deze functie maakt het voor gebruikers gemakkelijk om over te stappen van reguliere CNC gefreesde producten naar producten die complexe processen nodig hebben. Bovendien stelt het vermogen van de machine om ontwerpen op te slaan, je in staat om de gewenste vorm opnieuw te bekijken en aan te passen. 

Geef een antwoord