Symptomen van de menopauze

Diversen, Gezondheid, Vrouwen

Het kan zijn dat je door de menopauze gaat zonder het te beseffen. De tekenen van de menopauze zijn voor iedereen anders, maar er zijn enkele veel voorkomende symptomen die vrouwen in deze levensfase ervaren. Als je symptomen van de menopauze ervaart, is het belangrijk om met je arts te praten over je opties. Er zijn verschillende zorgverleners die kunnen helpen bij het beheersen van symptomen van de menopauze. Het is oké om je niet goed te voelen tijdens deze overgang, aangezien de symptomen overgang overweldigend kunnen zijn. Gelukkig zijn ze beheersbaar. Ongemakkelijk zijn of pijn hebben is normaal tijdens de overgangsfase en een zorgverlener is er om te helpen. Wees gerust in de wetenschap dat veel vrouwen soortgelijke symptomen hebben ervaren en manieren hebben gevonden om ze te behandelen.

Stemmingswisselingen

Stemmingswisselingen zijn een van de meest voorkomende symptomen tijdens de menopauze. Deze stemmingswisselingen kunnen optreden als gevolg van lage niveaus van oestrogeen en progesteron, die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van je emoties. Hormonen hebben ook invloed op hoe vrouwen over hun lichaam denken en hoe ze omgaan met andere mensen. Als je een hormonale verandering doormaakt, is het normaal dat je een verhoogde of verminderde eetlust en gewichtstoename/-verlies hebt. Je kunt ook veranderingen in stemming en energieniveau zien die je emotioneel en fysiek beïnvloeden.

Pijn tijdens seks

Pijn tijdens seks is een van de meest voorkomende symptomen van de menopauze. Pijn kan worden veroorzaakt door vaginale droogheid en irritatie, dus het is belangrijk om glijmiddelen te gebruiken als je seks hebt. Je kunt ook een vaginale vochtinbrengende crème of glijmiddel gebruiken voordat je seks hebt. Dit kan je vagina vochtig houden en pijn verminderen. Als je pijn ervaart tijdens seks, overleg dan met je arts over andere behandelingen die voor jou kunnen werken.

Moeite met concentreren

Moeite met concentreren is een veel voorkomend symptoom van de menopauze, maar het kan ook worden veroorzaakt door andere gezondheidsproblemen. Het kan worden veroorzaakt door lage oestrogeenspiegels die vaak voorkomen tijdens de menopauze. Oestrogeen helpt bij het reguleren van de geheugenfunctie in de hersenen. Dus als je lichaam minder oestrogeen produceert, kan het zijn dat je moeite hebt om je te concentreren. Je kunt ook moeite hebben met concentreren als je stress en angst ervaart als gevolg van ouderdomsgerelateerde symptomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Deze symptomen kunnen vermoeidheid en onderbroken rust patronen veroorzaken die het moeilijk maken om je te concentreren op taken.

Geef een antwoord