Overzicht van de soorten garen

Vrouwen

In deze post zal ik een kort overzicht geven van de verschillende garensoorten. Laten we beginnen met de meest voorkomende garenvezels. Uiteraard zijn de garen te bestellen bij de garen groothandel Soieries Elite.

Wol: Het meest voorkomende type garenvezel op de markt. Zeer warm en duurzaam, maar het kan enigszins jeuken en is niet het juiste garen om te gebruiken als de drager allergisch is voor wol. Het behoudt zijn vorm goed na het blokkeren.

Merinowol: misschien wel mijn favoriete garen om te gebruiken. Dit garen, afkomstig van het merinoschaap, is superzacht en veroorzaakt geen allergische reacties zoals gewone wol. Blokkeert heel mooi maar kan “pluizen” (kleine pluisbolletjes maken). Als je de kans krijgt om met merinowol te werken, doe dat dan.

Alpaca: Dit garen is afkomstig van alpaca’s en is warmer dan wol, dus dit type garen is het beste voor kleine winterprojecten. Blokkeert niet zo goed als wol, maar is vrij zacht.

Cashmere: Het zachtste en meest pluizige garen van allemaal, maar ook vrij duur en niet zo sterk.

Katoen: niet mijn favoriete garen om mee te werken. Hoewel dit een sterk garen is, blokkeert het helemaal niet (het is een nogal stug garen) en zal het de onregelmatigheden in de steken accentueren. Het is echter licht en ademend, dus als je het breien eenmaal onder de knie hebt, kun je proberen zomerkleding te maken.

Acryl: door de mens gemaakte vezels, maar is goedkoop en de beste keuze voor beginnende breiers. Als je van plan bent iets te breien waarvan je weet dat je het regelmatig moet wassen, dan is dit het garen om voor te gaan. Als je echter eenmaal een betere hand hebt gekregen bij het breien, kun je het beste overgaan op de natuurlijke vezels.

Zijde: duur, maar sterk, glanzend en glanzend. Het is niet het warmste garen, dus het is het beste voor zomerprojecten. Het is ook glad om mee te werken, dus wacht even voordat je een project met zijdegaren aanpakt.

Er zijn nog veel meer garenvezels die u kunt vinden bij uw Local Yarn Store (LYS). Bovendien zijn er bollen garen die twee of meer vezels met elkaar vermengen. Over het algemeen geven deze melanges je het beste van elk vezeltype, zonder hun zwakke punten. Een van mijn favoriete melanges is bijvoorbeeld merinowol x zijde, wat zorgt voor belachelijk zachte en warme sjaals.

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van verschillende garenvezels verschillende resultaten geeft in uw breiproject. Als een patroon aangeeft welk garen te gebruiken, is het het beste om het exacte garen of iets dergelijks in vezelgehalte te gebruiken.

Geef een antwoord