De perfecte Ibiza roadtrip

De perfecte Ibiza roadtrip

Ibiza is ongeveer 200km lang, telt meer dan 50 stranden en is verdeeld over 5 gemeenten. Er is veel bijzonders te zien op Ibiza, mar dit ligt allemaal erg verspreid. De perfecte oplossing: een auto huren Ibiza. In deze blog geven we je graag wat roadtrip inspiratie voor Ibiza. Als je na het lezen van deze blog nog meer Ibiza inspiratie wil opdoen, lees dan verder op beleef Ibiza.

Ibiza-Stad

Een perfecte roadtrip moet zeker langs Ibiza-Stad komen. Je kunt eigenlijk niet naar Ibiza gaan zonder deze stad te bezoeken. Het oude gedeelte van de stad behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is de best bewaarde kustvesting aan de Middellandse zee. Er is hier dus genoeg moois te zien. Als je de auto even wil parkeren en deze stad op een leuke manier wil ontdekken is een fietstour een leuke aanrader. In bijna elke grote mooie stad zou je wel een fietstour kunnen doen. Dit is een uitstekende manier om meer te leren over een mooi stad zoals Ibiza-Stad.

Es Vedra

Es Vedra is een onbewoond rotseiland aan de zuidwestkust van Ibiza. Het is een beschermd natuurgebied en vanaf Ibiza zijn er een aantal mooie viewpoints waar je dit bijzondere eiland kunt bekijken. Dit is ook een perfecte plek voor een bijzondere zonsondergang. Het leuke aan dit eiland is dat er veel mythes en verhalen over rond gaan. Zo zou het een zeer magnetisch eiland zijn waar kompassen van op hol slaan of zou het een bekende UFO-landingsplaats zijn. Ook heeft het eiland veel banden met Griekse legendes. Het uitzichtpunt ligt in de buurt van Sa Pedrera. Daar kun je ook meteen de Torre de Savinar bezoeken en er lopen nog vele andere wandelpaden in de buurt.

Roadtrip plannen

Er zijn zoveel mooie dingen te zien en leuke dingen te doen op Ibiza, dat krijgen wij onmogelijk in één blog gepropt. We kunnen alleen zeggen dat het echt een aanrader is om op Ibiza rond te rijden en alles te ontdekken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *