Mindful hobby’s om direct op te pakken

Hobby

Ben jij nog op zoek naar een fijne hobby om je hoofd leeg te maken en ben je tegelijkertijd op zoek naar een mooi resultaat? Deze hobby’s geven jou de tijdsbesteding die jij zoekt, evenals creatieve stimulatie en een prachtig eindproduct.

Sieraden maken

De mooiste sieraden maak je gemakkelijk zelf. Bij groothandel sieraden en accessoires Betaalbarekralen vind je de mooiste kralen en bedels, sieraden onderdelen en rijgmateriaal. Vind jouw stijl bij de inspiratie sets en ga zelf aan de slag. Ga lekker in de tuin zitten terwijl je aan jouw collectie werkt. De zon op je gezicht en de fluitende vogeltjes geven je direct een ontspannen gevoel. Bovendien loop jij binnen de kortste keren rond met prachtige zelfgemaakte sieraden.

Kamerplanten

Planten kunnen enorm rustgevend zijn. Bovendien zuiveren ze de lucht in je kamer, wat een weldadig effect heeft. Het verzorgen van kamerplanten is niet iets wat je zomaar even doet. Het heeft tijd nodig om een nieuw blad te laten uitrollen en je planten te laten groeien. Doordat je dit proces niet kunt haasten, werkt het erg mindful. Het helpt je namelijk stil te staan bij het hier en nu. Vrees niet: planten die het niet redden hoort er ook bij. Wil je toch geen kamerplanten laten sterven maar heb je ook geen groene vingers? Ga dan voor planten die makkelijk te verzorgen zijn, zoals monstera’s, sanseveria’s en pannenkoekplanten. 

Macramé

Deze knoopkunst bestaat al sinds de jaren zeventig, maar is misschien nog nooit zo populair geweest als nu. Het vergt wat oefening en doorzettingsvermogen, maar op een gegeven moment maak je de meest prachtige kunstwerken. Ook dit proces kun je niet versnellen. Geniet van de uren die je erin steekt, zodat je eindresultaat des te mooier wordt.

Welke mindful hobby ga jij oppakken? 

Geef een antwoord