zwangerschapsvitamines

Zwangerschapsvitamines belangrijk tijdens de zwangerschap

Gezondheid

De gezondheid van mannen, vrouwen en kinderen, ze zijn allemaal even belangrijk. Voor ieder geldt dat het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen en vitamines van groot belang is. Het houdt ons fit en zorgt dat kinderen gezond kunnen opgroeien.

Voor een vrouw kunnen er bepaalde momenten zijn in het leven dat een gezonde voeding van een nog groter essentie is, en dat is tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap wordt er veel van ons lichaam gevraagd. Als zwangere vrouw moet je namelijk niet alleen voor jezelf zorgen, maar ook voor je baby in de buik.

Veel producten die je niet mag eten

Toch is het tijdens de zwangerschap erg lastig om de juiste voeding binnen te krijgen. Er zijn namelijk een hoop dingen die je niet mag eten. Voorbeelden hiervan zijn rauw vlees, rauwe eieren, diverse soorten vis en pas ook op met stukjes kaas.

Dit is natuurlijk nog maar een kleine greep uit een ellendig lange lijst van wat je allemaal niet mag. Op zich niet erg, je hebt het namelijk allemaal over voor het kleine wonder in je buik. Het kan hierdoor alleen voorkomen dat je niet genoeg van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Veel zwangere vrouwen raden we om deze reden dan ook zwangerschapsvitamines aan. De vitamines zijn in dit geval geen vervanging, maar een aanvulling.

Vitamines tijdens de zwangerschap

Onder zwangerschapsvitamines verstaan we de volgende vitamines:

  • Ultimate MulitMama
  • Vitamine D3
  • Vitamine B12
  • Magnesium
  • Omega 3

Als vrouw moet je voor jezelf nagaan welke vitamines voor jou en de baby het meest van belang zijn. Zo heeft iedere vitamine zijn eigen bijdragen. Zo ondersteunt Omega 3 de ogen- en hersenontwikkeling van de baby en draagt Vitamine D3 bij aan het botmetabolisme. Weet ook dat er Vitamine D3 vegan varianten zijn. Ben je zelf vegan, dan is dit een echte aanrader. Vitamine D3 komt nu eenmaal voor in vette vis.

Ben jezelf zwanger, een vriendin of een familielid, overweeg dan zeker eens om je voeding aan te vullen met de juiste vitamines.

Geef een antwoord