Zo kom je van je zwangerschapskilo’s af

Gezondheid

Wanneer je zwanger bent geweest is de kans groot dat je nog wat extra kilo’s aan gewicht met je meedraagt. Dat is heel normaal, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je hier graag snel vanaf wilt. We vertellen je dan ook graag meer over de manieren waarop je hier vanaf kunt komen. Lees dus gauw door!

Spreek vooraf al met je verloskundige

Een verloskundige den haag kan je ook tijdens en tegen het einde van je zwangerschap alvast een aantal tips geven die jou kunnen helpen om, direct na je zwangerschap, te beginnen met het kwijtraken van je overbodige zwangerschapskilo’s. Gooi dus gerust even een balletje op, want alle hulp en informatie is natuurlijk welkom!

Let op je voeding

Na je zwangerschap moet je aansterken, mag je weer drinken en kan een stukje rood vlees geen kwaad meer. Toch is het belangrijk om niet te overdrijven en juist een beetje te letten op wat je eet indien je wilt afslanken. Je voeding is de belangrijkste sleutel tot succes wanneer je wilt afvallen en dat geldt dus ook voor het kwijtraken van je overbodige zwangerschapskilo’s. Let er wel op dat je niet te weinig eet, want dan ga je je absoluut niet beter voelen en kom je uiteindelijk misschien weer aan omdat je bijvoorbeeld eetbuien krijgt.

Zorg dat je voldoende beweegt

Lichaamsbeweging draagt bij aan het aansterken van je lijf, het verbranden van calorieën én het ontstaan van een fitter gevoel. Bovendien kun je weer een stuk makkelijker bewegen dan met die grote buik het geval was. Zorg er dus voor dat je lekker gaat bewegen. Begin met een stukje wandelen en bouw op naar de sport of activiteiten die je voor je zwangerschap al graag deed, bijvoorbeeld!

Slaap voldoende

Het uiterste minimum aan slaap dat je iedere dag nodig hebt is ongeveer 7 uur, hoewel er eigenlijk 8 uur wordt aangeraden. Dit draagt bij aan allerlei cruciale processen in je lichaam, waaronder de manier waarop je herstelt na het sporten en calorieën verbrandt die je hebt gegeten. Ook wanneer je probeert af te vallen is het dus belangrijk om hier voldoende aandacht aan te schenken.

Aan de slag

Met de bovenstaande tips ben jij jouw zwangerschapskilo’s binnen de kortste keren kwijt. We hopen dat dit je goed afgaat en wensen je dan ook veel succes tijdens dit afvalproces. Het komt ongetwijfeld helemaal goed!

Geef een antwoord