Wat houdt urineverlies in?

Gezondheid

Wat veel mensen niet weten is dat incontinentie en urineverlies hetzelfde betekenen. Misschien heb jij er ook wel last van, en koop je hier producten voor zoals Tena Lady bij webshops zoals Hulpmiddelonline.be. Dat is niets om je voor te schamen, want incontinentie komt vaker voor dan je wellicht zou denken. Dit komt omdat incontinentie een breder begrip is. Vaak wordt dit geassocieerd met mensen die hun gehele blaas legen omdat ze hier geen controle over hebben. Maar ook als je slechts enkele druppels verliest, is er al sprake over incontinentie. Het refereert naar iedere vorm van urineverlies waarbij men geen controle heeft over het verlies, hoe klein of groot dit ook is. 

Het taboe rondom urineverlies 

Er zijn taboes die we nog altijd moeilijk vinden om te bespreken. Waar we in vroegere jaren het lastig vonden om te praten over seksualiteit, gaat dit ons in moderne tijden steeds beter af. Ook homoseksualiteit en gender normen zijn meer bespreekbaar dan ooit. We zetten op deze vlakken stappen vooruit, maar er zijn nog altijd een paar taboe onderwerpen die we maar moeilijk blijven vinden om te bespreken. Terwijl er eerlijk over zijn juist bevrijdend werkt. Urineverlies is hier een goed voorbeeld van. Mensen schamen zich hiervoor. Het geheim houden van dit probleem leidt juist tot ernstigere schade, zowel mentaal als fysiek. 

Praat over incontinentie 

Urineverlies kan zowel bij mannen als vrouwen voor komen. Het wordt vaak gezien als vrouwenprobleem, onder meer omdat Tena Lady zichzelf als product voor urineverlies zo goed op de kaart heeft gezet. Daardoor wordt vergeten dat Tena Men ook gewoon een ding is, en dat urineverlies ook bij mannen in zijn algemeen voor kan komen. Tegelijkertijd is het wel zo dat de kans op verlies van urine bij vrouwen groter is dan bij mannen, zeker als de leeftijd een factor gaat worden. Door er over te praten, halen we dit onderwerp uit de taboe sferen. 

Geef een antwoord