Waarom zou je nog verder blijven roken?

Gezondheid

Roken is een eeuwenoude gewoonte en vaak als je iemand vraagt waarom hij of zij nog rookt is et antwoord: ‘uit gewoonte’. Roken is een drug en heeft dus ook een verslavende factor. Meteen stoppen is dus niet gemakkelijk en als je de vraag stelt ‘waarom zou ik stoppen’, kan je wel meerdere antwoorden vinden. Maar waarom stel je jezelf niet eens de vraag waarom je nog zou blijven verder roken? Het kan al heel wat helpen door simpelweg een vraag om te draaien en zo tot andere inzichten te komen. Waarom zou je nog verder roken? Ja, er zijn nou eenmaal niet enorm veel goede redenen voor. Er komen steeds meer regels in verband met het rookverbod, het wordt alsmaar duurder en de effecten verbeteren er niet op, in tegendeel.

Denk aan je gezondheid en die van andere

In een recente wetenschappelijke studie is bewezen dat je, ook al rook je niet maar ben je wel een roker, je de gezondheid van de mensen naast jou verslechtert. Je hoeft zelfs nog niet naast iemand te zitten om invloed te hebben op hun gezondheid, in dezelfde ruimte is al voldoende. Zeker als zwangere vrouw of jonge moeder kan dit gevolgen hebben voor jouw kindje. Wat betreft de gezondheid van een roker kan dit negatieve gevolgen hebben op verschillende vlakken. Naast het feit dat je longen enorm kunnen afzien, gaat ook de conditie enorm achteruit. Wanneer je stopt met roken zal het positief effect hebben op uw conditie doordat er meer zuurstof in je bloed is en je naast een betere conditie ook meer energie hebt.

Bespaar heel wat geld

Maak je als roker jezelf bewust aan wat je per week, maand en zelfs jaar uitgeeft aan sigaretten. Als je dagelijks een pakje sigaretten rookt van 6,50 euro dan heb je al snel 45,50 euro per week en zelfs 182 euro per maand en 2184 euro per jaar. Waarom dan niet een keer een mooie reis maken met het uitgespaarde geld? Een weekje lekker luieren op een of andere warme vakantiebestemming of dagelijks een pakje sigaretten roken, wat verkies jij?

Geef een antwoord