Waarom iedereen af en toe in de sauna moet gaan

Beauty, Gezondheid

Wanneer u een sauna binnengaat, stijgt uw huidtemperatuur, uw polsslag stijgt en uw bloedvaten raken meer uitgezet. Dit gebeurt wanneer uw hart meer bloed begint te pompen. Natuurlijk begint u ook te zweten. Er zijn een paar voordelen aan deze ervaring.

Ontspanning

Sauna’s worden van oudsher gebruikt om een gevoel van ontspanning te creëren. Naarmate uw hartslag stijgt en uw bloedvaten verwijden, neemt de doorbloeding van de huid toe. Sauna’s kunnen ook de bloedcirculatie verbeteren. Uw sympathieke zenuwstelsel wordt actiever om de temperatuur in uw lichaam in evenwicht te houden. Uw endocriene klieren beginnen betrokken te raken bij deze reactie. De reactie van uw lichaam op de hitte kan u minder gevoelig maken voor pijn, alerter maken en u een gevoel van opgetogenheid geven. De warmte ontspant uw spieren, ook die in uw gezicht en nek. Deze spieren zijn vaak gespannen na een lange dag. Dit ontspannende effect is een van de grootste voordelen van het gebruik van een sauna. Om het ontspanningseffect te versterken, kunt u in de kamer mediteren. Wanneer u uw lichaam fysiek kalmeert, volgen vaak de geest en de emoties elkaar op. Het effect is langdurig en kan u zelfs helpen om een betere nachtrust te krijgen.

Pijnbestrijding

Door het gebruik van een droge sauna kunnen mensen zich verkwikt voelen. Omdat de bloedvaten in een sauna ontspannen en uitzetten, neemt de bloedstroom toe en kan de ervaring helpen de spanning in de gewrichten te verminderen en spierpijn te verlichten. Sauna’s kunnen ook helpen bij chronische pijn en artritis. Een studie bij mensen met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat, waaronder reumatische artritis en ankyloserende spondylitis, ontdekte dat de saunasessies de pijn, stijfheid en vermoeidheid in de loop van vier weken verbeterden. Terwijl alle patiënten wat voordeel rapporteerden, werden de verbeteringen niet gevonden om statistisch significant te zijn. De auteurs raden aan dat patiënten met deze aandoeningen een paar proefsessies ondergaan om te zien of het gebruik van de sauna hun symptomen verbetert voordat ze het opnemen als onderdeel van hun behandelingsroutine. Woon je in de buurt van Zoetermeer? Zie dan Sauna Zoetermeer.

Geef een antwoord