Help mijn man snurkt

Gezondheid

Heb jij ook een partner die je iedere nacht wakkerhoud met het geluid van een drilboor? Dit is niet eens zo gek want onderzoek bewijst dat een snurker geluiden kan produceren tot 80 en 100 decibel. Dit is vergelijkbaar met een bioscoop of popconcert. Mannen snurken echter wel meer als vrouwen, maar liefst 20% van alle mannen snurkt. Hiertegenover staat dat slechts 10% van de vrouwen een luide slaper is. Dit betekend niet dat  de mannen snurkvrij kunnen slapen door de jaren heen want hoe ouder, hoe kleiner het snurkverschil tussen ieder geslacht. Hierbij is opmerkelijk dat na de overgang, de vrouwen evenveel snurken als de mannen.

Oorzaak snurken

Vroeger was er een groot fenomeen met de vraag waarom mensen precies snurkte, tegenwoordig weten we dit door veel wetenschappelijk onderzoek. Wanneer iemand inademt gaat de lucht via de neus de keel in, naar de luchtpijp en daarna naar uw longen. Als er ergens een vernauwing zit in dit proces zorgt het ervoor dat de lucht wervelend door de vernauwing heengaat, ook wel snurken genoemd. De oorzaak hiervan heeft vaak de te maken met de tong die naar achteren slaat en daardoor de luchtweg vernauwd.

De oplossing voor snurken

Een van de meest effectieve middelen tegen snurken is een anti-snurkbeugel. De anti-snurkbeugel wordt bovenaan de onderkaak geplaatst zodat de luchtpijp open komt te staan. Hierdoor wordt snurken voorkomen maar ben je er wel van verzekerd dat de luchtpijp niet geblokkeerd wordt. Uit een groot wetenschappelijk onderzoek van the national center for biotechnology information (NCBI) kwam dat bij maar liefst 98% van de geteste mensen een snurkbeugel effectief hielp tegen het snurken. Na 1 geheel jaar de snurkbeugel te hebben gedragen was maar liefst 87% van de deelnemers zeer tevreden over de beugel.

Geef een antwoord