Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis?

Geen categorie

Waar moet je op letten wanneer je een nieuwe woning gaat kopen? Met name wanneer je dit voor de eerste keer gaat doen, kan dat heel spannend zijn. Er zijn veel dingen waar je op moet letten, een goede makelaar kan jou hierbij helpen. Wij raken ook altijd aan om een makelaar in buurt in te schakelen. Zo heeft een makelaar in Breda, vaak meer kennis over de markt in Breda dan een makelaar uit Groningen. Hieronder geven wij jou een paar belangrijke tips mee om de juiste woning te kiezen!

1.      Schrijf jouw woningwensen op!

Breng de eisen en wensen waar jouw nieuwe woning aan moet voldoen op papier. Hierdoor kunnen jij en de makelaar gericht gaan zoeken naar de juiste woning. Wil je bijvoorbeeld graag een extra slaapkamer of een ruime keuken? Dan weet je dat je huizen die dat niet hebben niet hoeft te bezoeken. Daarnaast wordt er vaak ook nog rekening gehouden met de locatie. Bijvoorbeeld dicht bij de stad of juist een rustige wijk net buiten stad. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

2.      Funda

Je kunt op Funda zoekopdrachten instellen aan de hand van jouw eisen en wensen. Hierdoor krijg je uitsluitend woningen te zien die aan deze eisen voldoen. Dit maakt het zoeken een heel stuk makkelijker en kun je ook snel huizen gaan bezichtigen!

3.      De mogelijkheden van de woning

Houdt ook de toekomst in het achterhoofd. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een op- of uitbouw te realiseren in de toekomst? Hoe zit het met de buurt? Is deze in een goede staat en zie jij jezelf daar al wonen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een keer door de wijk rijden op een ander tijdstip, om te ‘verkennen’ hoe de buurt eruit ziet.

Uiteraard is het belangrijkste dat jij de woning koopt waar jij een goed gevoel bij hebt. Wanneer een woning echt als ‘thuis’ aan voelt, dan weet je dat je goed zit!

Geef een antwoord