Trapliftkosten: een complete gids voor consumenten

Trapliftkosten: een complete gids voor consumenten

Geen categorie

Wanneer we schrijven over trapliften krijgen we vaak de vraag: “Hoeveel kost een traplift nou eigenlijk?” Hoewel we proberen om zoveel mogelijk informatie te vinden, is de realiteit dat er geen eenvoudig antwoord is op deze vraag. Dat komt omdat een traplift een zeer technisch apparaat is en bijna elke installatie anders is.

Overweeg om te beginnen eens je trap. Moet jouw traplift in een eenvoudige rechte lijn gaan of heb je er meer baat bij om te kijken naar gebogen trapliften? Hiernaast zijn er nog veel meer redenen waarom jouw traplift goedkoper of juist duurder kan zijn dan gemiddeld. We lichten het graag verder toe.

Rechte of gebogen traplift

Als je een huis hebt met een rechte trap, moet je ergens tussen de €2.750 en €3.500 rekenen voor een traplift. Deze bedragen liggen best wel een stukje uiteen door de beschikkende modellen en fabrikanten waar uit je kunt kiezen. Een duurdere variant zal wat meer functies hebben, zoals een hoger draagvermogen, elektrisch opklapbare rail en stoelmateriaal en kleuropties om bij beter bij de inrichting van je huis te passen.

Wanneer je een complexere trap hebt met een of meer bochten hoef je je geen zorgen te maken. Ook hier zijn namelijk genoeg opties voor, maar wel tegen een hogere prijs. Je kunt denken aan een gemiddelde prijs van €5.000 tot €6.500. Deze kosten lijken natuurlijk hoog, maar het is gegarandeerd een goedkoper keuze dan verhuizen!

Besparen op de kosten

Indien de prijzen toch buiten je budget liggen kun je er over nadenken om een tweedehands traplift te kopen. Vaak zijn dit modellen die eerder zijn verhuurd, maar nog in een zo goed als nieuwe staat zijn. Bij een rechte trap kan je denken aan een prijs die €600 tot €700 lager ligt, maar bij een trap met meerdere bochten kan dit wel oplopen tot gemiddeld €2.000! Heb je maar voor een kortere tijd een traplift nodig? Denk dan eens aan het huren van een traplift.

Geef een antwoord