Hoe bereid je je voor op een sportseizoen na de coronacrisis?

Geen categorie

Het is voor iedereen op het huidige moment lastig, sporten! Niet iedereen heeft de beschikking over de sportmiddelen die voor COVID-19 beschikbaar waren. De sportscholen zijn dicht, de sportclubs gesloten en de kantines zijn dicht.

Je gear compleet maken

Waarschijnlijk heb je zin om helemaal los te gaan wanneer de gevolgen van COVID-19 voorbij zijn. Waarbij een goede voorbereiding het halve werk is. Voor ons als basketballers zijn dat onze basketbal schoenen en de bijbehorende gear. Denk bijvoorbeeld aan Jordan basketbalschoenen, jerseys en shorts. Er is een ruim assortiment aan basketbalschoenen beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan de Jordan Why Not Zer0.3, Puma Legacy en de Under Armour Stephen Curry. Veel van deze basketbalschoenen zijn zowel geschikt voor indoor als outdoor. Nadat je de schoenen strak hebt aangetrokken is het wel aan te raden om een goede warming up te doen. Het kan zijn dat het even geleden is dat je hebt gesport dus kan het even wennen zijn. Goed stretchen is dus zeker een aanrader om de spieren op te rekken en goed warm te maken.

Alternatieven om toch te kunnen basketballen

Het is vervelend dat je op het huidige moment niet kan basketballen maar er zijn een aantal alternatieven voor de echte strebers en de mensen die hun conditie enigszins willen behouden. Je kan eventueel nieuwe basketbalschoenen kopen en deze inspelen op een aantal buiten basketbalvelden bij jou in de buurt waar je alleen kan trainen op je fundamentels denk aan je lay-up’s, free throws en 3 punters. Hier heb je wel een geschikte buiten basketbal voor nodig, Wilson en Spalding maken basketballen en hebben voor jou de geschikte bal. Mocht je niet de beschikking hebben over een buitenveld in de buurt kan je altijd nog oefenen op je dribbeling en balvastheid door simpelweg thuis of op straat te basketballen zonder ring. Ook kan je je schot blijven oefenen door een krijt streep op een muur te zetten en je schot techniek blijven oefenen en niet verleren.

De laatste optie is het zelf bestellen van een basketbalring en deze op de juiste hoogte installeren thuis. Hierdoor heb je altijd de beschikking over een ring en hoef je geen rekening te houden met andere mensen die jouw geliefde buiten basketbalveld bezet houden.

Geef een antwoord