Een speciaal chocolaatje helpt om een zware dag door te komen

Een speciaal chocolaatje helpt om een zware dag door te komen

Geen categorie

Je ziet het even helemaal niet meer zitten. De wereld is stom en alles lijkt moeilijk. Is het jou wel eens overkomen dat precies op dat moment iemand met chocolade aan komt zetten? Natuurlijk is het fijn als iemand anders je moeilijkheden opmerkt, maar je kunt ook zelf de reddende engel spelen. Zorg gewoon dat je altijd een speciaal chocolaatje (of twee) achter de hand hebt om even het leven op pauze te zetten en een momentje voor jezelf in te lassen. Je kunt geweldige chocolade bestellen bij een authentieke ambachtelijke chocolatier.

De voordelen van online bestellen

Ambachtelijke chocolatiers hebben het niet makkelijk omdat steeds meer commerciële ruimte wordt ingenomen door multinationals. De eerlijke chocolatier Gust Royal bijvoorbeeld, heeft een kleine winkel in het Belgische Berlaar waar ze fairtrade Callebaut chocolade verwerken. Hun handgemaakte producten worden zowel in de winkel als online verkocht, zodat je niet in de buurt hoeft te wonen om van een heerlijke chocolaatje te genieten dat met liefde is gemaakt.

Het probleem van de chocolade industrie

Steeds meer chocolade houdende producten worden gemaakt door multinationals. Deze enorme bedrijven hebben geen respect voor hun producenten, noch voor de gezondheid van hun klanten. Door de chocoladeboeren af te persen en enorme hoeveelheden chemische hulpstoffen en suiker te verwerken in hun producten, kunnen ze zulke goedkope chocolade verkopen in de supermarkt. Deze soort chocolade helpt natuurlijk niet zo goed om je beter te voelen. Eerlijke ambachtelijke chocolade daarentegen, bevat een heleboel ‘goodies.’

Cacao is een ‘superfood’

Rauwe cacaobonen bevatten honderden mineralen en andere stofjes die goed zijn voor ons. Een aantal van deze mineralen zijn antioxidanten, wat betekent dat ze vrije radicalen kunnen vernietigen die anders schade aanrichten in het lichaam. De bio-flavonoïden die cacao bevat zijn kankerremmend. Daarnaast bevat cacao relatief hoge concentraties tryptofaan, een stofje dat door ons lichaam wordt omgezet in serotonine, de neurotransmitter die stressniveaus verlaagt en een gelukkig gevoel veroorzaakt.

Geef een antwoord