Edamame – Voordelen en een recept

Geen categorie

Groenten en bonen zijn essentiële voedingsbronnen voor een mens. Hun voedingswaarde draagt bij tot een gezonder lichaam. Ze helpen niet alleen het spijsverteringsstelsel maar ook het immuunsysteem. Edamame is een van de bronnen van volwaardige voeding die het tot een goede keuze maakt. Edamame wordt geoogst van sojabonen die nog jong en heel zijn. Deze ongepelde, nog groene bonen hebben een heerlijke smaak. Gewoonlijk worden deze noten alleen gegeten of in allerlei gerechten gemengd. Verder zijn ze glutenvrij, caloriearm, cholesterolvrij, en zijn ze rijke bronnen van eiwitten, zink en calcium. Met al hun voedingsstoffen zijn edamame bonen zeker goed voor je gezondheid. Dit artikel bespreekt de voordelen van edamame bonen.

Verrassende gezondheidsvoordelen van edamame

De Food and Drug Administration (FDA) heeft de gezondheidsclaims van soja-eiwit voor het voorkomen van hartziekten goedgekeurd. Behalve een goede bron van soja-eiwit is edamame ook een goede bron van gezonde vezels, antioxidanten, en vitamine K. Deze plantaardige verbindingen kunnen het risico op hart- en vaatziekten verlagen en het bloedlipidenprofiel verbeteren dat vetten als cholesterol en triglyceriden meet. Ook laat edamame de bloedsuikers niet te veel stijgen. Het bevat minder koolhydraten dan eiwit en vet. Het heeft ook een lage glycemische index, de die meet hoeveel bepaalde voedingsmiddelen de bloedsuiker laat stijgen. Daarom is edamame geschikt voor mensen met diabetes. Bovendien zijn sojabonen een bron van complete eiwitten. In tegenstelling tot andere plantaardige eiwitten, voorzien ze het lichaam van alle essentiële aminozuren

Recept voor edamame verwerkt als gezond tussendoortje

Edamame kan verwerkt worden tot verschillende soorten kant-en-klaar producten. Twee daarvan zijn krokante edamame en edamame ijs. Om krokante edamame te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 250 gram edamame, zes eetlepels panko meel, water, en kruiden. Nadat je alle ingrediënten bij elkaar hebt, pel je de edamame, maak je een schaal klaar, voeg je drie eetlepels gekruid panko meel toe, en giet je er voldoende water bij. Leg dan de edamame in het mengsel, bedek de edamame met panko meel en bak hem tot hij knapperig is. Om vervolgens edamame ijs te maken, moet je 250 gram edamame, twee eetlepels suiker, 125 ml melk, 200 ml water, 2 pandan-bladeren, en een beetje zout bij elkaar zoeken. Nadat je alle ingrediënten hebt, was je de edamame en kook je het. Mix daarna met water, zeef het, meng alle ingrediënten, en breng het aan de kook. Laat het daarna afkoelen en zet het in de diepvries tot het bevroren is, en je edamame ijs is klaar om te serveren.

Geef een antwoord