Bespaart uw huishouden al op de energierekening?

Geen categorie

Energie besparen zonder dat u afziet is de tendens van nu en de toekomst. Energie is al duur, tel de maandelijkse voorschotten maar eens bij elkaar op. In de toekomst zal dat nog duurder worden. Terwijl u juist minder wil betalen. Maar om dan in huis in het donker te gaan zitten met een dikke trui aan is ook geen oplossing. Daarom enkele slimme tips.

Enkele grootverbruikers

Besparen op het apparaat wat het meeste energie verbruikt geeft het meeste rendement. De wasmachine, en veel mensen weten dat niet, is eigenlijk drie machines in één. De wasmachine heeft een verwarmingsspiraal om het water op te warmen, een motor om de trommel rond te laten draaien, en een pomp om het water af te voeren. Het eerste besparen is zo min mogelijk wasjes draaien. Liever de was opsparen totdat u een volle trommel hebt. En als u wast; gebruik een energiezuinig programma op een lage temperatuur. Vaak heeft een wasmachine ook een energiezuinige knop; gebruik die altijd. Probeer daarna de wasdroger niet te gebruiken. Zeker als het mooi weer is; laat de was buiten drogen. Of hang het binnen uit over een rekje.

Niet verspillen

Te vaak laten mensen licht branden in een ruimte waar niemand is. Dan is iedereen in de woonkamer en dan laten ze in de keuken het licht branden. Probeer dit te voorkomen. Sluit ook ramen en deuren als u stookt. De meeste woningen zijn goed geïsoleerd, maar dat effect is weg als u een raam of deur naar buiten open zet terwijl de kachel aan staat. Ga eens aandachtig in huis kijken waar er verspilling is. Vergeet niet om naar de kleine dingen te kijken zoals een stand-by functie van apparatuur en een buitenlamp zonder sensor. En vaak treft u als u uw woning bekijkt en doorzoekt iets van verspilling aan.

Direct geld besparen

Je kunt gemakkelijk besparen op gas en licht door over te stappen naar een andere leverancier. En dit gaat nu makkelijker dan ooit. Op de site overstappen kunt u zien hoe u op de levering van gas en elektriciteit kan besparen. En dit kan oplopen tot vele honderden euro’s per jaar. Je kunt gemakkelijk energie vergelijken, met het toepassen van de besparingstips en gaan voor een goedkope energieleverancier, houdt u veel geld over.

Geef een antwoord