Een nieuw uiterlijk met gekleurde contactlenzen

Beauty, Diversen, Fashion, Gezondheid, Mannen, Vrouwen

Hoe mooi is het om jezelf eens een nieuw uiterlijk aan te meten. Dit kun je onder ander doen met make-up maar ook met kleurlenzen. Wat met kleurlenzen verander je namelijk echt iets aan je uiterlijk, want de ogen is toch het eerste waar men naar kijkt. Met kleurlenzen kun je in een hand omdraai je bruine ogen omtoveren naar een blauwe of groene kleur. Of heb je bijvoorbeeld blauwe ogen verander ze dan naar mooie bruine of grijze ogen.

Bijna iedereen kan gekleurde contactlenzen dragen, maar bij een enkeling lukt het niet om dat er misschien te weinig traanvocht in het oog aanwezig is waar de de kleurlens namelijk op dient te drijven. Er zijn zowel kleurlenzen zonder sterkte verkrijgbaar voor diegene die geen correctie nodig heeft en er zijn kleurlenzen op sterkte verkrijgbaar voor diegene die wel een correctie nodig heeft om alles weer goed te kunnen zien.

Wil je kleurlenzen bestellen dan is het advies om gekleurde maandlenzen te bestellen i.p.v. gekleurde jaarlenzen, want jaarlenzen zijn nogal onhygiënisch in het gebruik. Mocht je kleurlenzen namelijk langer dan een maand dragen dan zullen ze minder zuurstof gaan door laten en dit is niet goed voor je ogen. Vervang kleurlenzen dan ook altijd maandelijks voor een nieuw fris paar.

Er zijn verschillende soorten gekleurde lenzen te koop en deze kleurlenzen zijn allen gemaakt van een zacht materiaal. Je kunt zowel gekleurde daglenzen, maandlenzen en jaarlenzen bestellen. Maandlenzen met kleur zijn echter de meest bestelde lenzen. Jaarlenzen met kleur zijn echter niet zo goed voor de ogen omdat deze lenzen na enige tijd gaan dicht zitten met vuil en vet en niet meer voldoende zuurstof doorlaten. Kies liever voor gekleurde maandlenzen die je dus maandelijks vervangt voor een nieuw paar.

Lensvloeistof mee bestellen

Als je kleurlenzen gaat bestellen ben je er dan van bewust dat je ze ook goed moet onderhouden. Je moet je lenzen zowel bevochtigen, reinigen en desinfecteren en dit kun je doen met een alles in één lenzenvloeistof. Kies vaak wel voor een goed merk lenzenvloeistof zoals bijvoorbeeld de Opti-Free Express vloeistof voor zachte lenzen. Goedkope lenzenvloeistof die je vaak voor een paar euro koopt, geven meestal irritaties aan de ogen en dit is niet wat je wil

Geef een antwoord