Damesschoenen shoppen: 5 tips

Beauty, Fashion, Vrouwen

Wellicht denk je dat er niets zo overbodig is als dames tips te geven over het shoppen van schoenen. Uiteraard weet jij zelf maar al te goed welke schoenen jij mooi vindt en hoeven we je niks meer te vertellen over mooie enkellaarsjes voor dames, sexy pumps en comfortabele sneakers. Maar we denken je wel te kunnen verrassen met de algemene tips die hieronder zijn verzameld.

1. Pas nieuwe schoenen altijd pas aan het eind van de dag 

Van onze voeten wordt erg veel gevraagd gedurende de dag. Het maakt niet uit of je de hele dag moet lopen, staan of ook mag zitten, je voeten zullen in de loop van de dag een beetje gaan zwellen. Ga je een dagje shoppen? Zet de schoenenwinkel dan pas aan het eind van de dag op het programma. Als de schoenen dan comfortabel zitten, zullen ze later ook niet snel gaan knellen.

2. Pas altijd beide schoenen 

Eigenlijk is dit meer een tip voor je partner en je kinderen, want vrouwen nemen zelf meestal wel de tijd om schoenen te kiezen. Het is een feit dat beide voeten van een mens vrijwel altijd verschillend zijn. Als een schoen lekker zit aan de kleinste voet kan dat ook bij een klein verschil op den duur erg pijnlijk worden aan de andere voet omdat bijvoorbeeld bandjes gaan knellen of de schoen gewoon niet fijn zit.

3. Pas ook altijd de schoen lopend of staand

De schoenen alleen bewonderen terwijl je zit, is geen goed idee. Voeten wordt iets groter als je gaat staan. Logisch uiteraard omdat ze dan je gewicht moeten dragen. Het is ook een goed idee om er een tijdje te lopen op je mogelijk nieuwe schoenen. Een rondje door de schoenwinkel kan al duidelijk maken dat de schoenen wellicht gaan schrijnen of knellen. Het is uiteraard onmogelijk om te testen of nieuwe schoenen ook de hele dag lekker aan zullen voelen, maar een minuutje testen, geeft al een indruk.

4. Kwaliteit loont 

Het aanbod van schoenen is enorm vandaag de dag en de prijzen verschillen ook behoorlijk. Dat heeft ten dele te doen met modieusheid maar zeker ook met gebruikte materialen. Leer wordt als sinds eeuwen gebruikt voor kwaliteitsschoenen. Het materiaal is soepel, stevig, flexibel en ademt. Leren schoenen zijn duurder dan andere materialen die vandaag de dag in gebruik zijn. Leer vormt zich echter  naar je voet en dat zorgt voor extra draagcomfort. Als je leer goed verzorgt, gaat het erg lang mee. Leer is gewoon een goede keuze.

5. De maat kan nog wel eens verschillen 

Ook schoenen worden steeds vaker online gekocht. Ook als je in een webwinkel shopt, wil je bij voorkeur liever niet hoeven retourneren. Let derhalve goed op eventuele opmerkingen bij diverse merken. Uiteraard zijn schoenmaten er om standaardisering te realiseren en toch is de maat niet exact gelijk bij iedere fabrikant. Als je merkvast bent, zal je inmiddels wel weten welke maat voor jou het meest geschikt is, ga daar echter nooit zomaar bij uit indien je kiest voor een ander merk.

Geef een antwoord