Damesriem: van functioneel tot modeaccessoire

Een riem of damesriem is duizenden jaren geleden bedacht om de kleding op zijn plaats te houden. Tegenwoordig zijn de damesriemen uitgerust met een hippe gesp van metaal of kunststof maar lang geleden maakte men gewoon een knoop, heel anders dus dan de huidige gesp. Ten tijde van de industrialisatie zo rond 1850 werden riemen vooral door mannen gedragen. In die tijd droegen vrouwen vooral jurken en daar had men geen riem voor nodig. Sinds de jaren 20 van de vorige eeuw is de riem een echt modeaccessoire geworden en in de jaren 90 van de vorige eeuw werden de riem populair bij jongeren als extensie van de outfit.

Damesriemen in vele soorten en maten 

Bij Arrigo hebben we damesriemen in vele kleuren, maten en in verschillende soorten leer. Damesriemen van glad leer of met een print. Voor elke outfit hebben wij juiste riem, een riem voor op je spijkerbroek, op je jurk of broekpak. Met een goed gekozen riem kun je je outfit net iets extra’s geven. Een riem met een kleur die contrasteert met je kleding splits je je lichaam in tweeën, met een riem van dezelfde kleur als je outfit blijft je lichaam een geheel. 

Damesriemen die altijd passen!

Een riem die altijd past? Als je een riem online koopt is het vaak lastig om de juiste lengtemaat te kiezen. Het is verstandig on eerst je taillemaat op te meten en dan de lengte te kiezen. Op de website van Arrigo zetten wij bij elke riem een schema om bij jouw taillemaat de juiste riem te kiezen. Het is beter om een riem te kiezen die iets langer is dan jouw maat omdat de riemen van Arrigo eenvoudig op maat te maken zijn door middel van het schroefsysteem bij de gesp. In enkele stappen kun je zo je riem perfect op maat maken. Stap 1 is het schroefje bij de gesp lost maken, stap 2 is de riem opmeten – of een riem die goed past als voorbeeld te gebruiken – en dan een stukje eraf te knippen, stap 3 is het afgeknipte stukje als mal gebruiken om een nieuw gaatje voor de schroef te maken, stap 4 is het schroefje weer erin te zetten en aan te draaien en voilà, je riem is perfect op maat!

Arrigo Lederwaren is het adres voor een damesriem

Arrigo heeft op zijn website een uitgebreide collectie damesriemen. Omdat wij producent en leverancier zijn van leren riemen kunnen wij de kwaliteit garanderen en altijd de beste prijs hanteren. Damesriemen van 2 cm tot 4 cm breed, voor elke gelegenheid, casual of formeel, je vindt ze allemaal op onze website arrigo.nl.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *