Zó verwerk jij binnen twee weken je liefdesverdriet!

Diversen

Iedereen kent het wel, liefdesverdriet. Een break-up wordt nogal eens onderschat. Echter activeert liefdesverdriet in ons brein dezelfde gebieden als fysieke pijn als depressie. Je kunt er feitelijk ziek van worden. Het cliché dat vrouwen met liefdesverdriet met een bak Ben & Jerry’s romcoms kijken in hun badjas is de eerste dagen helemaal slecht nog niet. Toch is het beter om onderstaande adviezen ter harte te nemen om op lange termijn weer snel happy te worden!

Neem de eerste dagen volledige rust

Rust is goed voor je mind & body. Het is bekend dat het verleidelijk is om op Social Media de bezigheden van je ex te volgen. Ook het turen naar foto’s waar jullie samen op staan is geen goed idee. Ga op tijd slapen en zorg goed voor een goed bioritme. Gezonde voeding is ook goed voor een gezonde dosis energie. Haal het stof van dat ene boek wat je al tijden wilt lezen of ga lekker Netflixen in jouw heren of dames badjas. Even tijd voor jezelf. Na de eerste dagen rust zul je merken dat de meest scherpe randjes van je verdriet verdwenen zijn. Rust én acceptatie is de beste remedie. Je mag ook best sip voelen na het verlies van een partner.

Maak jouw eigen leventje nog leuker

Na de eerste dagen is het goed om weer vooruit te kijken. Immers bepalen je gedachte hoe je je voelt. Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar begin eens met het plannen van leuke dingen. Zie jouw eigen leven als nieuwe project. Denk dan aan het opfleuren van je huis met hippe accessoires of het shoppen van een kekke outfit. Als je dat hebt gedaan is het leuk om heerlijke hapjes te maken voor gezellige vrienden. Als je dat op kunt brengen in je eigen tempo voel je je gegarandeerd een stuk beter. En je bent trots op jezelf. Ook dat geeft weer een boost aan je zelfvertrouwen!

Flirten mag nu weer!

Als je een paar weken verder bent en je comfy voelt bij je nieuwe ‘ik’ straal je dat natuurlijk uit. Om je direct te storten in een nieuwe relatie is geen goed plan, maar flirten mag natuurlijk altijd.

Alles is liefde!

Geef een antwoord