Zo vervang je HP DeskJet inktcartridges

Diversen, Werk, Wonen

Wellicht heb je net een nieuwe printer gekocht of ben je van plan om nieuwe inktcartridges aan te schaffen. Dan is het wel handig om te weten hoe je een lege cartridge in een jouw printer kunt vervangen. Ik dit artikel kijken we specifiek naar de HP DeskJet all-in-one printer. Als je de onderstaande stappen stap voor stap volgt dan komt het helemaal goed.

Schaf de juiste inktcartridges aan

Als je overweegt nieuwe inktcartridges aan te schaffen is het noodzakelijk dat je de bijbehorende patronen voor je printer kiest.Je kunt namelijk niet de onjuiste merken combineren, dan werkt de printer niet meer. Wat ik hiermee bedoel is dat je bijvoorbeeld een Canon inktcartridge in een HP printer kunt doen. Hier heb je speciale HP inktcartridges voor nodig.

Stappenplan voor het vervangen van de HP DeskJet inktcartridges:

1- Je moet als eerste de printer aanzetten door op de aan/uit knop te drukken.

2- Plaats wit papier, net zoals je gewend bent, in de invoerlade.

3- Het verlengstuk van de uitvoerlade moet je sluiten en vervolgens moet je deze met de klok mee draaien, zodat je hem in de printer verbergt.

4- Nu open je de voorkant van de printer, waardoor je de toegang tot de inktcartridges kunt openen. Je ziet dat de houder van de cartridges zich automatisch naar het midden van de printer verplaatst.

5- Wacht totdat de houder helemaal stilstaat.

6- Als je de oude cartridges wilt verwijderen, druk dan zacht op de cartridges die je wilt verwijderen, waardoor hij ontgrendeld wordt. Vervolgens kun je cartridge uit de sleuf naar je toetrekken. Je kunt deze opzij leggen voor recycling. Handig om te weten is dat de zwarte cartridge rechts zit en de kleuren cartridge links.

7- Nu is het tijd om de nieuwe cartridges uit de verpakking te halen en deze kun je er nu inzetten.

Geef een antwoord