Zo bespaar je op de boodschappen

Diversen

Goedkoop en gezond eten? Dat kan allebei. Door geld te besparen tijdens het winkelen, slim te koken minder eten uit te geven, kunt u veel geld per persoon per jaar besparen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet

Maak een boodschappenlijst

Het is verstandig om boodschappen te doen met een lijstje, omdat je dan minder snel iets koopt wat je niet nodig hebt. Als eerste controleer je de voorraadkast, koelkast en vriezer om te zien wat je nog over hebt. Hierna kun je kijken naar de actuele aanbiedingen. Op internet kan je vaak al de aanbiedingen vinden, bijvoorbeeld een website met de Aldi folder voor volgende week. Op basis daarvan maak je een menu voor een paar dagen en daarna schrijf je op wat je nodig hebt, en let ook op de hoeveelheid. Mensen die altijd een boodschappenlijstje maken, gooien jaarlijks 9 kg minder voedsel weg. Dit is een besparing voor uw portemonnee.

Hele groenten in plaats van voorgesneden groente

Een hele bloemkool, een bosje wortelen, schone uien of een zak aardappelen is relatief goedkoper dan een zak voorgesneden groenten of een zak aardappelschijfjes. Dit komt omdat het meer bevat en je er meerdere keren van kunt eten. Bovendien gaat een hele kool of krop sla langer mee dan een zak met voorgesneden groenten. U hoeft niet zo snel iets weg te gooien.

Groenten uit de vriezer of pot.

Sommige diepvriesgroenten zijn goedkoper. Zo zijn bevroren erwten veel goedkoper dan verse erwten. En ze zijn net zo gezond. Ook groenten in pot of blik zijn vaak goedkoper dan verse groenten. Maar hier wordt vaak zout en / of suiker aan toegevoegd. Gebruik deze producten daarom niet te vaak. Vis en vlees zijn ook vaak goedkoper uit de vriezer. Kies onbewerkte opties; ze zijn beter voor uw gezondheid.

Bekijk de onderste planken

Let in de winkel vooral op de onderste planken. Hier zijn vaak de goedkopere merken. Ze smaken meestal net zo goed. Bij het vergelijken van prijzen is het ook verstandig om naar de hoeveelheid te kijken. Sommige blikken bevatten meer groenten, bonen of visblikken dan andere. Veel producten hebben een prijs per kilogram in het schap, waardoor vergelijking makkelijker wordt.

Aanbiedingen

Supermarkten geven vaak kortingen op boodschappen als de houdbaarheidsdatum is bereikt. Maak alleen gebruik van aanbiedingen als ze echt nuttig zijn. Controleer gekoelde voedingsmiddelen zoals vis, vlees of groenten om te zien of ze in uw weekschema passen, omdat deze voedingsmiddelen sneller bederven. Weersta de verleiding om ongezond voedsel, zoals chips, snoep, koekjes en cakes, te kopen.

Geef een antwoord