Welke tv is het beste met Apple?

Diversen

Wanneer we het hebben over series bingewatchen en films kijken, denken we vaak aan apps en streamingsdiensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Amazone Prime. Apple zou Apple niet zijn als ze een goed alternatief daarvoor zouden bieden. Ze hebben namelijk de Apple TV-app en bovendien zijn al veel televisies voorzien van AirPlay 2. In deze blog lees je daar meer over en lees je welke tv’s hiervoor geschikt zijn.

Apple TV

Apple TV is de app van Apple waarop je duizenden Apple Originals-series en -films kijken. Je kunt ze kopen of huren, maar kunt ook films kijken die je op iTunes hebt gekocht. Bovendien heeft het Apple TV Plus, wat met het aanbieden van diverse exclusieve films en series, een echte concurrent is van de bovengenoemde streamingsdiensten. De app is te gebruiken op alle Apple-schermen, maar is ook op Smart TV’s die de Apple TV-app ondersteunen, te gebruiken. Het fijne aan deze app is dat het jou ook programmasuggesties geeft die speciaal op jou zijn uitgekozen. Heb je die ene fantastische serie uitgekeken, dan kan je zo doorgaan met een zelfde soort serie. Ideaal!

AirPlay 2

Deze netwerktool is de opvolger van AirPlay en zorgt voor streaming van audio en video tussen verschillende apparaten. Je kunt het gebruiken met een iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV en Mac en het  verbinden met audiosystemen als Denon, Harman Kardon en JBL. Dit is ideaal voor het luisteren van muziek. Met televisies met AirPlay 2-ondersteuning kan je ook content als filmpjes en muziek via de TV-app streamen.

Welke tv’s zijn geschikt?

Niet alle Smart TV’s kunnen met de Apple TV-app overweg. Ze zijn daar namelijk niet allemaal voor gemaakt, waarbij televisies van voor 2018 er überhaupt nog niet mee worden ondersteund. Samsung heeft de meeste televisies die de Apple TV app ondersteunen: FHD/HD 4 en 5 Series, QLED 4K Q6 t/m Q9 Series, QLED 8K Q9 Series, The Frame Series, The Serif Series en de UHD 6, 7 en 8 Series. De volgende Smart TV’s van Sony ondersteunen deze applicatie ook: Z9G, A9G, X950G en X850G Series, waarbij bij de laatste Series enkel de 85, 75, 65 en 55 inch modellen. Als laatste kan je met de volgende LG modellen tv kijken via de Apple TV: 2020 OLED en NanoCell TV’s, 2019 OLED TV’s, 2019 NanoCell LCD TV’s, 2019 UM7X- en UM6X Series en 2019 modellen van LG. Apparaten die voor 2019 zijn gemaakt, ondersteunen de app niet.

Samsung QLED 4K Q95T

De Samsung QLED 4K Q95T is één van de beste televisies die geschikt is voor de Apple TV-app. Met deze 4K televisie kijk je jouw favoriete films en series met een fantastisch beeld en geluid. Daarvoor heeft het verschillende baanbrekende features, waarbij onder andere de 4K processor de beelden onwijs mooi maakt en Object Tracking Sound je helemaal meeneemt in de acties en bewegingen.

Geef een antwoord