Wat gebeurt er als je je automatten niet vervangt?

Diversen

Hoe lang rijd jij al in dezelfde auto? Gemiddeld gaat een auto die je nieuw koopt bijna twintig jaar mee. In die tijd komt je interieur voor een hoop uitdagingen te staan. Eet en drink jij in je auto, dan mors je misschien wel eens iets, en je stapt natuurlijk ook vaak genoeg met modderige schoenen in. Je automatjes bieden bescherming tegen al het vuil dat je door de jaren heen de auto inbrengt, maar gaan helaas niet net zo lang mee als de auto zelf. Automatten slijten en worden vies, totdat je uiteindelijk aan een nieuwe set toe bent. In dit artikel vertellen we je meer over het vervangen van je automatten. Waarom is het belangrijk? En wanneer vervang je ze?

Wanneer vervang je je automatten?

Het is goed om je automatten op tijd te vervangen. Dit merk je tijdens het schoonmaken van je auto. Haal je tijdens het stofzuigen je automatten los, bijvoorbeeld om deze uit te kloppen? Pak dan dit moment en kijk even goed naar je automatten. Als ze er erg versleten uitzien, of je krijgt ze echt niet meer schoon, dan is het tijd voor nieuwe matten. Vervang je je automatten niet, dan kan dit voor veel ongemakken zorgen.

  • Bij slijtage vermindert de bescherming die je automatten je interieur bieden. Zo wordt het binnenwerk van je auto sneller vies;
  • Oude automatten komen soms los van de vloer, waardoor ze gaan schuiven. Zo kunnen ze tussen de pedalen en de vloer terecht komen. Als je dan plots moet remmen, heb je een probleem;
  • Bieden je automatten onvoldoende bescherming, dan gaat de bodem van je auto uiteindelijk roesten. Hierdoor gaat je auto minder lang mee.

Waar koop je automatten?

Ga jij een nieuwe vloermattenset kopen? Neem dan eens een kijkje op Mijnautomatten.nl. Bij deze webwinkel laat je eenvoudig automatten op maat maken. Vul enkel je kenteken of het merk en model van jouw auto in, en kies daarna zelf de gewenste materialen voor jouw automatten. Kies jij voor naaldvilt, velours of hebben rubber automatten jouw voorkeur? De automatten van Mijnautomatten.nl zien er uit zoals jij wilt, en passen precies in jouw auto. Omdat de vastzetpunten op de juiste plekken zitten, is er geen kans dat de matten gaan schuiven. Bestel daarom je automatten bij Mijnautomatten.nl.

Geef een antwoord