Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Diversen

De keuken wordt steeds vaker wat compacter. Heb je maar weinig ruimte beschikbaar in de keuken? Dan is het erg belangrijk om de keuken effectief in te richten. Kleine keukens kunnen een uitdaging zijn, maar door slimme opslag, betere indelingen en een beetje creativiteit kan het toch nog een goede invulling worden. In deze blog geven we je wat tips waar je op moet letten.

Kies voor compacte keukenapparatuur

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze moderne apparaten en gadgets zoals een waterkoker, koffiezetapparaat, staafmixer, oven, enz. Al deze apparaten kunnen erg handig zijn, maar waar laat je alles achter? In een grote keuken is dit minder een probleem dan in een kleine keuken. Bekijk de kenmerken van de apparaten die u kunt combineren! Denk aan combinaties als een combi oven magnetron. Op deze manier kunt u veel ruimte besparen!

Hoe vaak kook je?

Je moet eerst bedenken of je een echte keukenprinses bent of dat je er liever zo gemakkelijk vanaf komt. Hoeveel gaspitjes gebruik je tijdens het koken? 2, 4 of meer? Misschien hou je niet van koken of bakken en is een goede magnetron een betere investering.

Opslagruimte

Iedere keuken heeft bijna altijd een koelkast, vaatwasser of wasmachines. Deze items nemen veel ruimte in en daarom moet je in kleine keukens effectief handelen. Je bent niet van plan de hele keuken vol te proppen met keukenkastjes, het geeft je een gevoel van isolatie. Probeer in plaats daarvan wat creativiteit.

Zo kun je aan de muur een reling maken waar je pannen en pollepels aan kunt hangen. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar bespaart ook ruimte. Je kunt de kruidenpotjes ook aan een wandrek hangen. Zo heb je ze binnen handbereik in plaats van in je keukenkastje te snuffelen naar het juiste kruidenpotje.

Kleuren

Nog een heel belangrijk punt bij het kiezen van een keuken; ontwerp. Denk dan eens na over de kleur en stijl hiervan. Let ook goed op de stijl die je later in huis toepast om zo tot een mooie combinatie te komen.

Wilt u dat uw “kleine” keuken er ruimer uitziet? Houd er rekening mee dat wit en lichte kleuren ruimte creëren, terwijl donkere kleuren een kamer snel verkleinen. Aan de andere kant heeft een donkere kleur een bepaalde sfeer en stijl. Je kunt de kamer ook groter laten lijken door veel natuurlijk daglicht binnen te laten!

Geef een antwoord