Roulette in het kort uitgelegd

Diversen, Hobby

Er zijn best wel wat inzetmogelijkheden wat betreft het spel roulette. Dit kan het spel, vooral voor beginners, nog best wat ingewikkeld maken, ook al zijn de roulette spelregels op zich niet zo lastig. Hieronder lees je meer over de spelregels, zodat je goed voorbereid kunt spelen.

Doel van het spel

Roulette is vrij eenvoudig: bepaal de juiste uitkomst van het balletje in het rad. Je kunt een keuze maken door je inzet op tafel te plaatsen door middel van één van de vele inzetmogelijkheden. Als je inzet gelijk is met de uitkomst win je. Je wint dan een X aantal keer jouw ingezette bedrag, dat afhankelijk is voor welke inzet mogelijkheid jij hebt gekozen.

De roulettetafel

Het kan als een beginner allemaal wat overweldigend zijn, zo’n roulette tafel. Misschien heb je al wel eens online roulette gespeeld, of heb je helemaal geen ervaring met roulette. Toch is dat helemaal niet nodig hoor, want als je eenmaal weet hoe het spel in elkaar zit, is de indeling van zo’n tafel in feite erg simpel en logisch.

Op de roulettetafel zie je alle verschillende inzet mogelijkheden, die meestal gedrukt zijn op groen vilt. Je kunt je inzet bepalen door de fiches binnen een vlak van zo’n inzet mogelijkheid te plaatsen. Je kunt de fiches ook plaatsen op de kruising van bepaalde lijnen, waardoor je twee of vier verschillende getallen tegelijkertijd kunt inzetten.

Stel je eens voor, jij bent een belegger. Je wilt ergens geld in investeren. Als jij een relatief hoog risico loopt (een groot deel van je) inzet kwijt te raken, is het ook logisch dat jij een hogere vergoeding wilt. Een kleinere risico (de wat veiligere optie) gaat gepaard met een lagere vergoeding. Zo gaat het ook bij roulette: hoe kleiner de kans dat een bepaalde uitkomst werkelijkheid wordt, hoe hoger je uitbetaling zal zijn. Kortom, het bedrag dat je krijgt uitgekeerd bij roulette is afhankelijk van je inzet.

Geef een antwoord