Koffiecups van De Koffiejongens: summum voor elke koffieliefhebber

Diversen

Ben jij een koffieliefhebber pur sang? Daar sluiten we ons bij Dames-praatjes helemaal bij aan. Het genieten van een goed kopje koffie begint al bij de aroma’s. Wat ons betreft is er niets zo lekker als de geur van verse koffie. Ook is koffie een mooi product uit de natuur, boordevol goede bouwstoffen zoals: magnesium, antioxidanten, vitamine B2 en vitamine B3. Het allerlekkerste aan een kop koffie is uiteraard de volle en pure smaak. Daarbij hebben we tegenwoordig de keuze uit de beste soorten die stuk voor stuk worden gekenmerkt door hun eigen aroma’s en smaken. Het enige dat je nodig hebt om daar thuis of op je werk van te genieten, zijn Nespresso cups in je favoriete smaken en een goede koffiemachine. Wij zijn fan van de koffiecups van De Koffiejongens die verkrijgbaar zijn in allerlei smaakvolle koffiesoorten. Wat deze decaf, lungo, ristretto en espresso cups extra aantrekkelijk maakt, is dat ze zijn verpakt in verantwoord karton, waar mogelijk lopend of met de fiets worden bezorgd en 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Wil jij ook genieten van een overheerlijk én duurzaam kopje koffie? In dit blog introduceren we je het mooie en milieuvriendelijke gedachtegoed van de smaakmakers achter De Koffiejongens.

Koffie geteeld met respect voor de natuur

Zoals je van een gerenommeerde specialist in Nespresso cups mag verwachten, is de koffie van De Koffiejongens gecertificeerd. Dit betekent dat je door deze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden voor de koffieboeren en hun families. Daarnaast ben je er op deze manier van verzekerd dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur. De koffieboeren worden namelijk getraind door Rainforest Alliance in het gebruik van efficiënte landbouwmethodes die beter zijn voor het milieu. Je kunt hierbij denken aan manieren om het gebruik van kunstmest te minimaliseren en het gebruik van bestrijdingsmiddelen (gif) onnodig te maken. Dit is beter voor het milieu en daarnaast haalt de boer meer koffie van hogere kwaliteit van zijn land, wat weer voor meer inkomsten kan zorgen. Die inkomsten zorgen er op hun beurt voor dat de boer, zijn werknemers en zijn gezin een beter leven kunnen leiden.

Verantwoorde koffiecups

Ook de koffiecapsules van De Koffiejongens zijn verantwoord. Veel mensen denken hierbij aan koffiecups die hervulbaar zijn, maar deze biologisch afbreekbare koffiecups zijn veel handiger. De ristretto, espresso, decaf en lungo cups van De Koffiejongens zijn namelijk gemaakt van planten en kunnen na gebruik bij het GFT-afval of op je composthoop. De cups worden gemaakt van natuurlijke materialen die afkomstig zijn van de 100% hernieuwbare grondstoffen cellulose en PHA. Cellulose komt uit de celwanden van planten en PHA is een nieuwe generatie biopolymeer gemaakt uit plantaardige oliën. De koffiecapsules van De Koffiejongens zijn dus 100% natuurlijk en vrij van microplastics en andere troep. Daarom kunnen de cups bij het GFT of zelfs op je composthoop, waar de koffiecups door micro-organismen worden omgezet tot vruchtbare compost waar de planten in je tuin dol op zijn.

Ben jij de trotse eigenaar van een Nespresso-machine en kun je niet wachten om de koffiesmaken van De Koffiejongens te proeven? Surf dan snel naar hun webshop waar je de 100% biologisch afbreekbare koffiecups snel en eenvoudig online kunt bestellen.

Geef een antwoord