Kinderspeelgoed in 2020

Diversen, Vrouwen

Tegenwoordig zie je al veel kleine kinderen met tablets of andere elektronica spelen. Door de digitalisering is het logisch dat kinderen op jongere leeftijd al omgaan met dit soort mobiele apparaten. Daarentegen blijft het ouderwets speelgoed nog steeds bestaan. Er zijn wel bepaalde trends en ontwikkelingen op het gebied van speelgoed. Maar wat is nou het populairste speelgoed in 2020? Wordt het vooral digitaal speelgoed of het fysieke speelgoed zoals de Wobbel

Lego 

Lego is zo’n voorbeeld van speelgoed die erg goed mee gaat met de tijd. Iedereen kent lego wel en/of iedereen is er ooit vast wel mee in aanraking gekomen. Lego bestaat al 87 jaar en is eigenlijk al ouderwets speelgoed, maar toch gaan ze erg goed mee met de tijd. Bij bepaalde lego sets kun je smartphone koppelen. Hierdoor kunnen kinderen hun gebouwde lego ontwerp tot leven laten komen via hun smartphone. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de kinderen aangezien ze gebruik kunnen maken van fysiek speelgoed en tegelijk kunnen genieten van hun tablets. 

Moderne Bordspellen

Ook de bordspellen van vroeger maken een transformatie mee. Iedereen kent wel de ouderwetse monopoly bord spellen waarbij je zoveel mogelijk geld wilt verdienen. De oude bordspellen maken nog gebruik van papier geld. De nieuwste versies hebben al pinpassen en er is zelfs monopoly voor op tablets. De bordspellen blijven leuk en je leert er ook nog is van. Het is goed om te leren hoe dat je met je verlies moet omgaan daarnaast kan een bordspel ontzettend leuk en grappig zijn. 

Wobbel

Een wobbel is een voorbeeld van het fysieke speelgoed. Het is een balansbord die het lichaam traint om jezelf in balans te houden. Het is een leuke en tegelijk leerzame manier van speelgoed. Een wobbel kopen kan best prijzig zijn in vergelijking met ander speelgoed maar het is ontzettend leerzaam voor je kinderen doordat zij onbewust hun lichaam trainen.  

Duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed is een nieuwe trend aan het worden, het is goed voor het milieu. Daarnaast is het voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar ook aantrekkelijk om bijvoorbeeld met houten blokken te spelen i.p.v. plastic. Hierbij kun je denken aan houten bordspelletjes, houten autootjes of treinbanen etc. 

Geef een antwoord