Hoe kies je de juiste kwaliteit handdoeken?

Diversen

Het nemen van een bad is altijd relaxend en geeft je een ontspannen gevoel. Als je echt de tijd hebt genomen voor een warm bad of een lange douche, dan wil je hierna ook fijn afdrogen met een zachte handdoek. Je wilt jezelf niet afdrogen met een ruwe handdoek, want dan is gelijk het ontspannen gevoel weg. Om je op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de fijnste saunahanddoek te vinden.

Stof

Het belangrijkste is de stof van de handdoek. Als je in de winkel bent kun je niet afgaan op de zachtheid van de handdoek, want bedrijven voegen meestal kunstmatige verzachters toe. Hierdoor lijken ze heel zacht in de schappen, maar na een tijdje wordt het een ruwe handdoek. Als je een handdoek gaat kopen is het verstandig om te kiezen voor handdoeken van 100% katoen. Dit is vaak aangegeven op het labeltje. Katoen is een sterk en stevig materiaal, maar is ook heel zacht. Hierdoor is het een perfect materiaal voor een handdoek.

Afmeting

Een fijne handdoek moet groot genoeg zijn om jezelf helemaal in te wikkelen. De afmeting is dus een belangrijk punt waar je op moet letten tijdens het winkelen. De meeste standaard handdoeken zijn 50×90 cm. Als je jezelf goed wilt verwennen dan kun je het beste kiezen voor badlakens. Deze zijn iets groter dan de standaard handdoeken en deze kun je beter om je middel wikkelen.

Gewicht

Een handdoek kan er veelbelovend uitzien en zacht aanvoelen, maar er is nog een ding wat je moet checken. Handdoeken die echt van goede kwaliteit zijn voelen zwaarder aan de lagere kwaliteit handdoeken. Dit komt door alle vezels in de handdoek. Als je dus wilt weten of een handdoek van goede kwaliteit is moet je ze wegen.

Stiksels

Het laatste punt waarop je kunt controleren of de kwaliteit goed is, zijn de stiksels. Wanneer je wilt dat jouw handdoek lang meegaat is het verstandig om te controleren of ze dubbel gestikt zijn. Deze handdoeken zijn namelijk van betere kwaliteit en zullen veel langer meegaan dan handdoeken die enkel gestikt zijn.  

Geef een antwoord