Dit zijn de trends voor ramen in 2020

Diversen

Zwarte tinten: Niets zegt zo eigentijds en strak als de eenvoud van zwart en wit. De grootste trend waar je niet omheen kunt is zwarte ramen. De kleur siert zowel het exterieur als het interieur. De ramen kozijnen kunnen wat kan dramatisch zijn als ze helemaal zwart zijn, maar in combinatie met wit zorgt het voor een moderne boerderij-look.

Strakke lijnen: Consumenten zijn op zoek naar vierkante randen en strakke lijnen. In veel gevallen verlangen ze naar de uitstraling van aluminium/staal omlijste etalageruiten.

Uitgebreid glas: De groei in het buitenleven heeft de vraag naar het openen van glaswanden en lift-en-schuifdeuren aangedreven, evenals grotere ramen die in elkaar zijn geknutseld. Van een mooi uitzicht tot meer daglicht, de voordelen zijn aantrekkelijk voor zowel de koper als de bouwer. En wat ooit een luxueuze optie was die voor de meeste huiseigenaren onbereikbaar was, is die nu beschikbaar in mainstream modellen van een handvol fabrikanten

Ramen die open kunnen: Zelfs voor woningen zonder grote schuif- of accordeonachtige deuren, schuifregelaars, luifels of vouwramen kunnen doorgangen naar buiten creëren. Een populaire toepassing is van de keuken tot aan de woonkamer of vanaf de woonkamer naar het terras.

Energie-efficiëntie: Energie-efficiënte ramen zijn nu zo populair dat het moeilijk is om ze zelfs maar als een trend te beschouwen. Sterker nog goed isolerende ramen zijn voor veel consumenten geen verwachting meer maar een vereiste.

Hoogwaardige houtsoorten: Houten ramen zijn van oudsher van dennenhout. Het verlangen naar een modern, schoon uiterlijk, maar ook naar iets anders, is de drijvende kracht achter de vraag naar hoogwaardige houtsoorten. Dit geldt ook voor soorten als witte eik en mahonie, die een subtielere nerf en een fijner meubelgevoel hebben.

Op zoek naar een partner voor nieuwe ramen en deuren in pvc, aluminium of kunststof? En woon je in de buurt van Lier, Kijk dan; ramen en deuren Lier.

Geef een antwoord