Honing voor hondenallergie

Dieren

Honing is gunstig voor honden die last hebben van seizoensgebonden allergieën, het hele jaar door allergieën of voedselallergieën. Seizoen allergieën komen bij honden anders voor dan bij mensen. Krabben en hete plekken zijn veel voorkomende symptomen van seizoensgebonden allergieën in de lente, zomer en herfst. Gebruik lokale rauwe honing voor geweldige resultaten. De meeste planten en bloemen zijn bedekt met wilde bloemenhoning. Honing werkt voor allergieën door uw hond bloot te stellen aan extreem lage hoeveelheden van het materiaal dat na verloop van tijd de allergische reactie veroorzaakt, waardoor je hond immuniteit kan verwerven. Voeg twee keer per dag 1 eetlepel lokale rauwe honing toe aan de maaltijd van je hond voor grote honden. 1 theelepel voor kleinere rassen. Het is mogelijk dat je de honing iets moet opwarmen om het schenken gemakkelijker te maken.

Honing voor hondenwonden

Wanneer toegepast op snijwonden, krassen, beten, hete gebieden, decubitus of brandwonden, werkt honing als een antibacterieel en desinfecterend middel. Breng de honing rechtstreeks op de wond aan en bedek deze vervolgens met een verband om te voorkomen dat je hond hem weglikt. Manuka-honing is hier ideaal voor, omdat het helpt bij het elimineren van bacteriële infecties. De dikte van de honing fungeert als een barrière die de wond beschermt en laat herstellen. Het is eenvoudiger om honing aan te brengen als je het opwarmt tot een matige temperatuur. Hakhoning groothandel verkoopt honing in bulk voor al je honingbehoeften.

Honing helpt bij de spijsvertering van de hond

Honing kan helpen bij indigestie, diarree en constipatie, naast andere gastro-intestinale problemen. Zorg ervoor dat je hond geen voedselallergie heeft voordat je honing gebruikt. Honing moet dagelijks aan het dieet van je hond worden toegevoegd. De fijnste honing om te gebruiken is manuka-honing. Voer twee keer per dag 2 theelepels aan grotere honden. Voer tweemaal daags 1 theelepel aan middelgrote honden. Voer. 1/2 theelepel tweemaal per dag voor kleine honden. Breng je hond naar de dierenarts als je na een paar dagen geen verbetering waarneemt, vooral als het probleem ernstig is. Koop altijd honing van vertrouwde verkopers zoals hakhoning.

Geef een antwoord