Werken bij een gemeente? Goede redenen in overvloed!

Carrière

Misschien heb je het nog niet eerder serieus overwogen om te gaan werken bij een gemeente. Maar waarom eigenlijk niet? Er werken meer dan 500.000 mensen in de publieke sector in Nederland en het merendeel heeft het daar prima naar de zin. Dus waarom zou werken als ambtenaar niet iets voor jou kunnen zijn? Bovendien zijn er tal van boeiende vacatures bij gemeenten bij interessante opdrachtgevers te vinden, zoals bij de award winning detacheerder Joinuz. Grote, kleine, en van allerlei signatuur: van overheid en jeugdzorg tot welzijnsstichtingen en maatschappelijke organisaties. Er zijn functies op elk niveau en in alle geledingen. Begin je enthousiast te worden om te gaan werken bij een gemeente? Bij Dames-praatjes geven we je graag een aantal redenen waarom dat een heel goed idee is!

Waarom werken bij een gemeente?

• Reden 1: je toont maatschappelijke betrokkenheid;

• Reden 2: je hebt keuze uit veel verschillende functies;

• Reden 3: je hebt volop ontwikkel- en groeimogelijkheden;

• Reden 4: je hebt leuke collega’s;

• Reden 5: er wordt goed voor je gezorgd;

• Reden 6: de mogelijkheid om je te laten detacheren;

• Reden 7: werknemers bij gemeenten zijn gelukkiger dan gemiddeld.

Je steentje bijdragen aan de maatschappij

Voor veel mensen die bij een gemeente werken, geldt dat zij graag een steentje bijdragen aan de maatschappij. Of je nu een functie als jeugdconsulent of schuldhulpverlener hebt of onderzoek doet als gedragswetenschapper, in je werk kun je mensen echt helpen. En wat is er nu mooier dan met je werk het verschil kunnen maken? Spreekt jou dat ook aan, dan is werken bij een gemeente echt iets voor jou. Omdat een gemeente vaak een enorm grote organisatie is, kom je er vacatures tegen voor de meest uiteenlopende functies. Van werkvoorbereider en woonconsulent tot klantmanager. Gemeenten zijn daarom regelmatig op zoek naar geschikte kandidaten met de meest uiteenlopende kennis, opleiding en expertise. Daarom zijn er vaak ook voor jou mooie kansen in de publieke sector, zowel parttime als fulltime.

Ruimte om je talenten te ontplooien 

Vind jij het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen? Ook gemeenten zijn zich er tegenwoordig goed van bewust dat het vinden en behouden van de juiste mensen heel belangrijk is. Er is daardoor veel veranderd in de publieke sector. Bovendien zijn gemeenten allang niet meer de statische en hiërarchische organisaties waar het lastig is om door te groeien. Integendeel. Gemeenten werken graag met getalenteerde en ambitieuze professionals. Dat is ook zo omdat er met zoveel banen op zoveel verschillende gebieden, nog wel eens een vacature vrijkomt binnen de organisatie. Misschien kunnen ze jou daarmee wel een mooie volgende stap in je loopbaan laten zetten! 

Werken als schuldhulpverlener

De vacature van schuldhulpverlener bij de gemeente is een van die interessante vacatures. Professionals die dit beroep hebben, zeggen allemaal dat het het mooiste aspect van het vak is dat elke dag anders is. Wat verder interessant is, is dat iedere gemeente een eigen werkwijze heeft. Wil jij als schuldhulpverlener in verschillende keukens van gemeenten kijken? En haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? Dan is de baan als schuldhulpverlener voor jou geknipt! Heb jij een relevante hbo-opleiding afgerond, heb je minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener, heb je kennis van de sociale kaart en heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2? 

Dan ontvangt het detacheringsbureau Joinuz je met open armen om te solliciteren naar een van de vacatures van schuldhulpverlener. Verder is het mooi meegenomen als je jezelf herkent in de competenties: oplossingsgericht, besluitvaardig en communicatief vaardig. In welke interessante functie ga jij aan de slag bij een gemeente?

Geef een antwoord