Pionier in de Human Resource industrie

Carrière, Diversen, Werk

Er is een grote verandering gaande in de ICT-sector. Volgens een recent McKinsey rapport zijn vrouwen het snelst groeiende segment van de ICT-sector. Meer dan de helft van alle ICT bedrijven verwacht tegen 2020 hun vrouwelijk personeelsbestand te vergroten. Deze uitbreiding vertaalt zich echter niet noodzakelijk in gelijke kansen voor vrouwen in de branche. Op dit moment worden vrouwen nog steeds gediscrimineerd wanneer ze een beroep in de informatietechnologie sector te krijgen. Er zijn momenteel een overvloed aan HR sites die werkzoekenden kunnen helpen. Een ICT zaakwaarnemer is iemand die je kan helpen. Hun doel is om de efficiëntie op de afdelingen informatie- en communicatietechnologie te vergroten door werknemers aan te moedigen hun respectieve sterke punten volledig te omarmen.

Kansen in ICT

Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) verwijst naar de toepassing van elektronische hulpmiddelen zoals computers, mobiele telefoons en communicatienetwerken op de levenscyclus van informatie. Bedrijven worden tegenwoordig geconfronteerd met problemen op gebieden als big data, cyber beveiliging, cloud computing en kunstmatige intelligentie. Hierdoor is de vraag naar ICT-professionals toegenomen. Computerprogrammeurs, softwareontwikkelaars en systeemanalisten zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijke vacatures in ICT. Klant ondersteuning specialisten en technische ondersteuning technici vereisen een lager niveau van technische expertise, maar er is ook daar erg veel vraag naar. Het gebied van computer- en informatiewetenschap vereist een speciaal soort onderzoeker die bekend staat als een computer- en informatie onderzoeker. Degenen met aanleg voor technologie en interesse in computers kunnen een bevredigende baan vinden als computernetwerk architect. Ze overleggen met mensen om erachter te komen wat voor soort ICT-infrastructuur nodig is en hoe deze moet worden gebouwd en beschermd.

Er zijn verschillende vacatures in de ICT-sector

Als ICT-professional mag je op alle economische terreinen tal van interessante werkgelegenheidsvooruitzichten verwachten. Op elk niveau lopen ICT-specialisten voorop bij innovatie en modernisering, van het verfijnen van bedrijfsprocessen voor gevestigde industrieën zoals productie tot het ontwikkelen van geavanceerde producten voor start-ups in digitale media en telecommunicatie. ICT is dan ook een van de bedrijfstakken die tegenwoordig het snelst groeit.

Geef een antwoord